21-06-10

10km memorial Tom Compernolle

Vrijdag stond traditiegetrouw de nacht van West-Vlaanderen op het programma, zoalsieder jaar loop ik er de 10km, dit jaar was het de tweede memorial Tom Compernolle. Tom verloor het leven tijdens een legeroefening. We denken nog steeds aan Tom, we beleefden namelijk super momenten samen. Aan de start stonden heel wat sterke atleten aan de start, het beloofde snel te gaan. Na de minuut stilte ging het startschot en jawel, het ging snel vooruit. Al snel waren Diaz, Mouton en El Hachimi weg, daarachter vormde zich een groep met onder andere Clyncke, Vanslambrouck, Vansteenbrughe, ... Na de eerste kilometer voelde ik mij niet honderd procent, mijn maag was wat aan het klutsen. Na een goeie drie kilometer moest ik de groep laten gaan want ik kreeg wat meer last van de maag. Het lastige gevoel begon zelfs wat te zakken naar beneden wat het lopen niet echt aangenaam maakte. Ik liep samen met Simon Mestdagh maar iets na de zes kilometer kwam Frederic Colpaert terug aansluiten, maar lang duurde dit niet want met nog een goeie 2km te gaan gingen Simon en ik er terug vandoor. Toen we de laatste kilometer ingingen kreeg ik meer en meer last. Ik moest hem wat laten gaan maar nog voor het einde haalde ik hem terug in want hij was precies wat te diep gegaan, hij stond plots stil aan de kant. Zo werd ik nog achtste en mocht ik direct door naar de wc voor een anders onaangenaam sprintje. Hopelijk is het de volgende keer beter met de maag. Ik wil graag mijn zoetje en ouders en broer bedanken voor alle steun. Na de 10km gingen we nog supporteren voor verschillende atleten op de marathon en de 100km. Het was nog een leuke avond. Voor herhaling vatbaar.

22:14 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-06-10

Zelf verjaardagscadeau gegeven.

Het weekend begon vrijdag in Oostende, daar stond er terug een wedstrijd van het OLC. De vuurtorenwijkloop kende een goed succes, er stond namelijk een record aantal deelnemers aan de start. Toen we gestart waren vormde er zich al snel een kopgroepje van een man of vier-vijf. Na een goeie kilometer plaatste ik een eerste versnelling en die was direct goed. Ik nam een voorsprong van een seconde of vijtien en kon die steeds wat groter maken. Zo won ik de wedstrijd voor Dominique Verbeke. Mijn zoetje moets een ronde minder lopen en eindigde knap als derde dame en werd net als ik eerste in haar categorie.

De dag nadien was het een specialere dag dan anders wa,t het was namelijk mijn verjaardag :) Ik mocht wel wat gaan afzien opp mijn 25ste verjaardag maar dat nam ik er graag bij. We gingen namelijk richting Nederland, daar ging ik van start op een zware tien mijl. Maar eerst mocht mijn zoetje van start gaan op de 5km. Haar vader was haar luxehaas. Toen ze gestart was liep ze al snel aan de leiding en deze gaf ze niet meer weg, ze vebeterde zelfs nog haar persoonlijk recorrd op de 5km want ze liep voor het eerst onder de 19', namelijk: 18'58". Ik was zeer fier op mijn zoetje, haar vader heeft haar perfect gehaasd naar deze knappe tijd. Dan was het aan mijn beurt, de nederlanders waren goed ingelicht dat het mijn 25ste verjaardag was (hoe zou dat komen?) Ik kreeg het startnummer 25 en er werd zelfs voor de start gezongen voor mij :) echt super. Toen we gestart waren was het hetzelfde beeld als de dag voordien, direct met vier man weg en na één kilometer eens wat versneld, ik zag dat ze een gaatje lieten vallen en kreeg vleugels, het was zalig lopen want op bepaalde plaatsen waren ze terug aan het zingen voor mij :) Het gaf me vleugels en zo bleef ik goed doorgaan. Het was wel lastig met de felle wind die er stond. Ik kong gelukkig het gaatje groot genoeg houden op het achtervolgend duo om zo op mijn eigen tempo de hellingen op te lopen. De laatste helling was het nog eens goed afzien maar dan was het echt genieten, ik kwam als eerste over de meet en het was zalig om al die felicitaties te krijgen. Op het podium kreeg ik nog wat cadeaus van de organisatie wat echt super was. Ik wil zeker en vast de organisatie bedanken voor de leuke dag die ze me hebben bezorgd maar ook mijn zoetje en haar ouders om hier ook voor te zorgen want door hen beleefde ik een super verjaardag. We sloten de dag nog af met een heerlijk glaasje champagne om alles nog eens te vieren. Zo sloot ik mijn 24ste levensjaar af met een overwinning en begon ik mijn 25ste met een overwinning, wat een leuk cadeautje is :) Op naar  de volgende.

DSC07241-1

DSC07255-1

DSC07260-1

DSC07269-1

DSC07274-1

DSC07295-1

DSC07302-1

10:44 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-06-10

Zwevezele

Vrijdagavond gingen we richting Zwevezele om er de zesde wedstrijd van het houtlandcriterium te lopen. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden want met het warme weer en een parcours met hellingen in is het steeds wat afwachtend lopen. De start was eerst wat naar beneden en al snel was ik alleen ervandoor. Bij de eerste helling ging ik op mijn eigen tempo door en zag dat het gaatje geleidelijk aan groter werd. Het ging zo makkelijk dat ik vlot kon blijven doorgaan, ronde na ronde werd mijn voorsprong groter. Bij het ingaan van de laatste ronde was het gaatje groot genoeg om was gas terug te nemen en te genieten van de laatste ronde. Er waren nogal wat mensen die mijn naam riepen en dat is altijd leuk om te horen. Ik won de wedstrijd voor Jochen Tourlousse en Lieven Vandenbroucke. Mijn zoetje kwam iets eerder dan mij aan want ze moest een rondje minder. Ze werd knap tweede, een betere plaats zat er niet in want Lut Lesage is op dit moment wat te sterk voor haar. Ze was wel de beste in haar reeks, zo stonden we beiden op het hoogste schavotje, wat altijd leuk is. Ook wil ik mijn ouders, mijn zoetje haar ouders en Glenn en Charlotte om te komen supporteren voor ons. Op naar de volgende :)

DSC07156-1

DSC07157-1

20:24 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-06-10

20km door Brussel

Zondag was het terrug zover, dan stond de 20km door Brussel terug op het programma. Dit is steeds een lange dag en ook dit jaar was het terug zo, vroeg vertrokken naar brussel om daar met Nike te helpen om het Nike house op te zetten. Daar kunnen de genodigden wat rusten, iets eten en zich laten masseren en zo. Toen alles klaar stond rond twaalf uur kon het beginnen, al snel waren er atleten toegekomen en jawel het waren West-Vlamingen, altijd leuk :). Rond 13u zat het Nike house goed gevuld en was het terug goed werken geblazen, daarna volgde een korte opwarming om klaar te gaan staan aan de start met nog zo'n 29999 (heb ze niet geteld) andere atleten. Toen het startschot ging kon het allemaal beginnen, de eerste 400m loop je voo niets want de tijd loopt slechts van het moment dat je uit het park bent maar het ging van de eerste meter al snel. Ik ging mee met de grote kopgroep tot aan de eerste goeie helling, daar besliste ik om mijn eigen tempo naar boven te lopen, samen met nog een andere atleet gingen we samen door. Tot kilometer 12 ging alles goed, dan kwam er een lang stuk naar beneden waar ik enkele atleten moest laten gaan, mijn kort stapke zat er wellicht voor iets tussen :) maar de laatste 2km zijn terug bergop en kon ik terug wat dichter komen, jammer genoeg kwam ik net iets te kort om er nog in te halen maar ik kwam als 29ste over de meet, wist niet direct mijn tijd maar wist dat het rond 1u07 was en zo kon ik tevreden zijn, want had graag onder 1u08 gelopen rekening houdend met al het werk voordien. Toen ik hoorde dat ik 1u06'56" had was ik tevreden, het was 2'30" sneller dan vorig jaar. Mijn zoetje liep terug een knalprestatie optekenen, ze had graag onder 1u30 gelopen en dat deed ze dan ook, ze kwam over de meet in 1u28'10" wat voor haar een verbetering was van 5'. Mijn zoetje hielp ook heel de dag net als haar ouders, mijn ouders waren met de trein afgezakt om te supporteren waarvoor dank, net als mijn nonkel. Nadien terug wat helpen en toen iedereen weg was kon het afbreken beginnen, toen alles weg was konden we huiswaarts keren, na een hele lange maar goeie dag waren we thuis. Heel de dag verliep zeer vlot en alles was dik in orde, kunnen al beginnen denken aan volgend jaar :)

10:27 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-05-10

Super (lang) weekend

Woensdag ging het richting Jabbeke, enkel mijn zoetje ging er van start, mijn pa mocht er de braadworsten gereed doen. Ze liep een zeer knappe wedstrijd en werd derde dame, eerste senior.

decoration

Op vrijdag gingen we richting Zandvoorde, daar vond de zesde wedstrijd van het olc plaats. Een wedstrijd over 9km bij de mannen en 6km bij de vrouwen. Ik starte wat rustiger dan anders en ging mee met de kopgroep. Toen we bijna een ronde hadden afgelegd plaatste ik een versnelling. Niemand ging mee en zo kon ik alleen bijven doorgaan. Mijn voorpsrong werd steeds wat groter en groter, zo won ik de wedstrijd voor de tweede keer en haalde ik een mooie zes op zes in het criterium. Mijn zoetje liep terug een schitterende wedstrijd en werd knap vierde, ditmaal was ze tweede senior.

decoration

De dag nadien stond er terug een wedstrijd op het programma, ditmaal gingen we beiden van start in Rollegem-Kapelle. Een wedstrijd die ik vorig jaar wist te winnen, ditmaal beloofde het knap lastig te worden om te winnen want aan de start verscheen Aman Gemeda. Ook Dieter Vandewalle en nog vele sterke lopers kwamen aan de start. Het was Nico Serroen die een snelle start nam en vanaf dan waren we met z'n drieen weg. Aman, Dieter en ik hadden een kleine voorsprong op de rest, toen het tegenwind was viel het wat stil en nam ik de kop. Zo werd het gaatje achter ons wat groter. Toen de wind in de rug zat versnelde Aman, ik ging mee en Dieter liet ons gaan. Zo waren we nog met z'n twee overgebleven, tegenwind kwam ik terug op kop. Zo ging het ook terug in de tweede ronde, alleen moest ik nu een klein gaatje laten tijdens de rugwind. Aman ging de laatste ronde in met een bonus van 10". Het gaatje bleef zo steeds op 10" maar dichter kwam ik niet, alleen in de strook met rugwind kon ik terug wat seconden goed maken en kwam ik meter bij meter dichter. Met nog een kilometer te gaan kwam ik terug aansluiten, ik nam direct over en voelde dat hij mij wat liet lopen, met nog een deel tegen wind ging ik vol door. Aman liet mij gaan en zo won ik voor de tweede keer op rij de wedstrijd. Het was echt zalig om als eerste uit de laatste bocht te komen, niemand had wellicht gedacht dat ik daar als eerste ging uitkomen maar het is me toch gelukt :) Mijn zoetje liep terug (en dit voor de derde maal in vier dagen tijd) een super wedstrijd en eindigde als vierde, dit met terug ook een sterk deelnemersveld met inrichtster Patricia Delvael als winnares. Tevreden konden we ons super (lang) weekend afsluiten, Op naar de volgende.

09:22 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-05-10

Vijf op vijf

Zondag was er al terug een wedstrijd van het OLC, ditmaal in Nieuwe wijk stene. Een wedstrijd over 8.9km voor de mannen en 5.9km voor de vrouwen. In de ochtend hadden we al een training gedaan in functie van de 20km voor Brussel, Nike stoomt de atleten klaar om het beste van zichzelf te geven. Voor de start zag ik dezelfde mannen zoals anders, enkel kwam er nu nog een Waal bij, Charlier Jean-Francois uit Luik. Bij de start ging het niet zo snel en ik besliste om bij de kopgroep te blijven, na 2km begon de Luikenaar te versnellen en vanaf dan kwamen er steeds versnellingen, Ik ging eens goed door en zag dat hij het lastig had, maar wachtte nog even. Toen we na één ronde samen door kwamen ging ik wat sneller lopen. Hij liet mij direct gaan en al snel had ik een meter of vijftig. Ik bleef op een goed tempo verder gaan en zag dat mijn voorsprong steeds groter werd. Zo won ik de wedstrijd en haalde ik een vijf op vijf in het criterium. Ietsje voor mij had mijn zoetje de spurt verloren voor de derde plaats van Ann De Both. ze liep wel een zeer knappe wedstrijd en liep de dag voordien in Gistel ook al een 10km wedstrijd. Geert werd knap tweede in zijn categorie en ook Geert liep de dag voordien in Gistel. Tevreden konden we allemaal terug naar huis gaan, op naar de volgende.

decoration

decoration

decoration

 

 

 

09:36 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-04-10

Afscheid van de Sint-Jansloop

Vrijdag na het werk ging het richting Torhout om er deel te nemen aan de 10km. Ik starte vlot en ging direct mee aan kop lopen samen met Christophe Clyncke. Na nog geen kilometer was er even verwarring toen een seingever ons plots naar de andere kant op stuurde, het was even wat raar rondlopen maar al snel gingen we er terug vlot tegen aan. Na een twee tal kilometer gingen Pieter Rijnders en Dieter Brouckaert ervandoor. Achter hen zat ik in een groepje van vier. Ik deed het meeste kopwerk maar na vijf km moest ik na een versnelling van Bart Verkaemer toch even passen. Een kilometer verder kwam ik terug bij hem en zo liepen we terug even samen. Op twee kilometer van het einde vernselde hij nog eens en moest ik hem definitief laten gaan. Zo werd ik vierde, Dieter won de wedstrijd voor Pieter. Ik had even voor de start een bloedneus en had er tijdens het lopen steeds last van, volgende keer beter.

Op zondag stond er terug een wedstrijd op het programma, dit terug in Oostende, de Sint-Jansloop. Een wedstrijd over 10km met daarin enkele pittige hellingen, en dit jaar met veel wind erbij. Van bij de start ging ik op een goed tempo ervandoor. tot aan de eerste helling ging Steven Broucke en Patrick Vanpetegem mee. Vanaf dan ging ik alleen door en kon mijn voorsprong steeds vergrooten. Zo won ik  de wedstrijd voor de tweede keer. Patrick werd tweede en Steven Broucke derde. Even later kwam Geert over de meet en dit als derde veteraan. Mijn zoetje was voor mij aangekomen (ze moesten 2 ronden lopen en de mannen 3) Ze werd knap derde en werd daarmee eerste senior. Zo haalden we terug drie podiumplaatsen. Maar jammer genoeg kwam er slecht nieuws voor de prijsuitreiking. Mark Poppe vertelde dat hij ermee ophield, geen Sint-Jansloop meer. Het was nochtans een zeer mooie organisatie en een super parcours, wel zwaar maar leuk om te lopen.

 

19:41 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vol weekend

Vrijdag (16april) begon het weekend met een 10km wedstrijd in Nederland. Na een lange rit van vijf uur waren we er geraakt. Het beloofde een sterk bezette wedstrijd te worden want er stond een Keniaan op de startlijst alsook Simon Vroemen(Europees recordhouder 3000m steeple geweest). Het beloofde sowieso snel te gaan want de Keniaan ging voor het parcoursrecord dat net boven de 30' stond. Toen we gestart waren vormde zich al snel een kopgroep van zes man, ik liep achteraan het groepje en voelde dat het te snel ging, ik liet ze lopen en bleef op een goed tempo verder gaan. Ik zag hoe de Keniaan wegliep van de rest en een knappe tijd van 29'46" liep en daarmee vlot het record verbeterde. Ik kwam als zesde over de meet en werd daarmee vijfde senior. Geert werd ietsje ater knap derde in zijn categorie. Mijn zoetje liep een schitterende wedstrijd en eindigde ook als vijfde senior en liep een nieuw pr op haar 10km. Dan konden we gaan genieten van het zalige weer, heerlijk gaan shoppen de zaterdag en een heerlijk softijsje lekken :) Op zondag stond er terug een weedstrijd op het programma, ditmaal een tien mijl. Terug heel wat sterke lopers aan de start. Ook de winnaar van vrijdag maar deze liep de 5mijl. Bij de start was de Keniaan direct gaan vliegen, hij ging voor een eindtijd van 48'. Achter hem vormde zich een groepje van vier. Ik liep in het begin veel op kop samen met nog een Nederlander. Tot halfweg liepen we allemaal samen. Dan ging het plots wat minder voor mij en moest ik ze laten gaan. Maar nog geen kilometer verder ging het plots terug goed en begon ik in te halen. Aan kilometer 13 liep ik als derde. Ik kwam steeds ietsje dichter op plaats twee maar jammer genoeg lukte het niet meer en zo eindigde ik op een derde plaats, het was de eerste echte warmte en dat was toch wel extra zwaar. Geert had een mindere dag maar eindigde toch nog vierde in zijn categorie. Mijn zoetje had graag ook gelopen maar ze was te laat om zich in te schrijven, de limiet stond op 6000deelnemers. Het was zeer leuk om daar te lopen en dit na een super weekend. Het was echt zalig, goed gelopen en veel genoten van alles. bedankt Carine om ons te voeren.

19:12 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-10

Fris zeewindje

Zondag gingen we naar Oostende om er deel te nemen aan de Carrefour Running Tour, ik ging er van start op de 5km. Tijdens de opwamring zag ik Veerle Dejaeghere (nummer twee van vorig jaar) en Jeremy Vanophem (nummer twee van de 5km van Dwars Door Brugge). Met de felle wind beloofde het lastig te worden, en zeker als je de laatste 2km tegen de wind in mag lopen. Ik ging vlot van start maar niemand ging mee met mij. Ik beslistte dan maar om op eigen tempo verder te lopen en op een stevig tempo door te blijven gaan. De eerste 3km was het meewind en kon ik een stevig tempo lopen,  mijn voorsprong werd steeds groter. Dan begon het zware gedeelte van de wedstrijd, 2km tegen de wind in beuken. En het was echt zwaar lopen, af en toe kreeg ik nog wat opwaaiend zand in het gezicht. Ik kwam in 16' over de finish en had een kleine minuut voorsprong op Veerle Dejaeghere en haar haas van de dag, Jeremy Vanophem. Derde werd een Roemeen die in Brussel verblijft voor zijn werk. Ik was tevreden van mijn wedstrijd, alleen jammer dat er niemand mee ging. Mijn zoetje liep de dag voordien ook naar de overwinning, dit in Wervik op de 6.8km. Zo toonde ze nogmaals dat ze de goede form te pakken heeft. Op naar de volgende :)

decoration

19:33 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-10

Goed paasweekend

Zaterdag startte ons paasweekend in Oostende, daar stond er een wedstrijd over een goeie 10km op het programma, het is daar steeds een echt feest want er zijn ook optredens en er is veel randanimatie. Voor de start zag ik man in form Bert Deschodt en ook Jurgen Dereere. Het was Bert die het snelst van start ging, ik ging direct mee en al snel hadden we een voorsprong op de rest. We deden elk wat van het kopwerk en Bert gaf een goeie indruk. Na de eerste ronde was onze voorsprong al redelijk groot. Toen we terug in het bosje waren plaatste ik een versnelling en Bert liet me direct gaan. Mijn voorsprong werd stelselmatig groter en groter. Bij het ingaan van de derde ronde had ik een kleine 30" voorsprong. De laatste ronde kon ik dan op een vlot tempo verder lopen en het bleef goed gaan. Zo won ik voor de derde maal op rij deze wedstrijd, ik was zeer terveden want er was familie aanwezig en ik hoorde terug veel mijn naam, doet altijd deugd, waarvoor dank. Bert Deschodt werd knap tweede voor Patrick Vanpetegem. Geert werd iets later zevende en tweede in zijn categorie (hij werd zelfs even bijgestaan door Jurgen Dereere die in de laatste ronde opgaf). Mijn zoetje liep een zeer sterke wedstrijd en probeerde van bij de start snel door te gaan. Dat leverde een knappe derde plaats op en hiermee werd ze eerste bij de seniors. deel één van het weekend zat erop en we konden met een goed gevoel terug naar huis.

DSC06693-1

DSC06702-1

DSC06704-1

Op paasmaandag stond Ichtegem op ons programma, dit is een wedstrijd van het houtlandcriterium. Tijdens de opwarming zag ik Chritophe Clyncke, hij is bezig met een comeback (in het spoor van Kim, Tia, Justine, ...) Ook Jochen Tourlousse (leider in de tussenstand) was van de partij. Het was even afwachten hoe de benen hersteld waren na zaterdag. Toen we gestart waren ging het niet super snel, ik bleef vooraan meegaan met Jochen, na de eerste bocht begon Aleksander Stekic te versnellen maar lang duuurde dit niet. Toen we tegenwind begonnen te lopen wou er niemand echt op kop lopen, zo vormde zich een grote groep van 20 man. Ik begon dan maar het tempo wat te verhogen en het begon wat op een lint te geraken. Toen het terug meewind was ging ik nog wat sneller lopen en alleen Jochen kon aanpikken. We liepen snel een voorsprong bijeen op een groepje met daarin Christophe Clyncke, Lieven Vandenbroucke, Kenneth Vandendriesche. toen besloten Jochen en ik om elk wat van het kopwerk te doen en dit lukte aardig, al voelden mijn benen nog steeds niet super aan. Naarmate we werde liepen kwamen mijn benen frisser en frisser. Toen we terug meewind hadden begon ik terug een goed tempo te lopen om het groepje achter ons niet dichter te laten komen, maar Jochen liet me plots gaan. Zo was ik er alleen vandoor. Met nog een goeie twee ronden te gaan vond ik het wat vroeg om alleen door te gaan maar ik had nu een gaatje dus bleef ik op een stevig tempo verder gaan. Hert gaatje werd groter en groter, ik had er niet echt zicht op maar ik hoorde iedereen maar roepen dat het een mooie voorsprong was. Ik kon mijn tempo goed vasthouden en bleef ook tegenwind goed doorgaan. zo won ik, na zaterdag, mijn tweede wedstrijd van het weekend. Ik had een halve minuut voor op Jochen die het groepje nog voorbleef. daarin haalde Christophe (eerste Ichtegemnaar Lachen ) het voor junior Kenneth en Lieven werd mooi vijfde.  Geert liep terug een goeie wedstrijd en werd terug tweede in zijn categorie. Mijn zoetje liep terug een knappe wedstrijd, ditmaal met een rustigere start, ze werd zeer knap tweede en was terug eerste bij de seniors. Zo haalden we terug allemaal dezelfde plaatsen als zaterdag. Zo gingen we terug zeer tevreden huiswaarts. Op naar de volgende.

DSC06722-1

DSC06723-1

DSC06729-1

DSC06742-1

10:10 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-03-10

Vernieuwd parcours

Zaterdag was er keuze genoeg om ergens te gaan lopen, er werd zelfs gesplitst. geert ging richting Oudenburg, mijn zoetje en ik naar Oostende om deel te nemen aan de Noordzeeloop. Door omstandigheden moesten ze het parcours van vorig jaar veranderen en ze wisten mij te vertellen dat het er niet makkelijker was op geworden, met enkele stevige hellingen, delen door de duinen, trapjes, alles zat erin. Ook de wind was terug goed van de partij. Het was wat afwachten of er veel volk ging zijn met de wedstrijd iets verderop. Maar van het aantal mochten ze zeker niet klagen, ze haalden een dertig tal meer deelnemers dan het jaar voordien. Bij de start ging ik vlot weg en al snel had ik een gaatje. Ik besliste om niet te wachten en gewoon mijn eigen tempo te lopen. Het was inderdaad zwaarder dan het jaar voordien, veel zwaarder. Na enkele trapjes lag een zware helling, het was een echte kuitenbijter. Dan ging het richting aankomst maar eerst moesten we nog over een kasseistrook. Om het allemaal wat zwaarder te maken. Ik bleef mijn voorsprong uitbreiden en won de wedstrijd met een 2-tal minuten voorsprong op Stijn Spriet die Steven Hocedez naar de derde plaats verwees. Mijn zoetje werd vierde dame maar had een mindere dag, het draaide voor geen meter zei ze. Ze werd toch nog tweede senior wat dan toch niet slecht was. Op naar de volgende :)

DSC06641-1

DSC06646-1

15:40 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-03-10

Eernegemse kasseitjes

Zaterdag ging het richting Eernegem om er deel te nemen aan de Kasseiloop. Een wedstrijd over 9km, ook dit jaar was het goede weer terug van de partij, helaas ook de felle wind. Van bij de start was ik vooraan mee en al snel liep ik helemaal vooraan om de grote groep wat uit elkaar te trekken en het lukte goed want al snel namen Tom Vanslambrouck en mezelf een voorsprong op Jochen Tourlousse die op zijn beurt het gaatje maakte op zijn achtervolgers. Ik deed steeds het kop werk en het gaatje op Jochen werd stilaan wat groter, ik liet even het tempo zakken maar Tom nam niet over en al snel zat Jochen terug bij ons. Ik besliste dan om terug het tempo te verhogen en terug moest Jochen wat meters laten, Tom bleef volgen. Toen we in de laatste ronde zaten versnelde Tom en moest ik hem laten gaan. Ik kreeg het wat lastig en jochen kwam terug aansluiten maar lang duurde het dipje niet want een twee tal minuten later versnelde ik terug, ik kwam meter bij meter dichter bij Tom en liep steeds wat verder uit op Jochen, ik kwam jammer genoeg net tekort om Tom terug in te halen en zo werd ik tweede na Tom. Jochen werd knap derde. Ietsje later kwam Geert als eerste veteraan 2 over de meet. Mijn zoetje werd zevende en dit tussen een sterk deelnemersveld, ze werd zelfs derde senior, zo haalden we één, twee en drie binnen. Tevreden konden we terug naar huis. Ik wil ook iedereen bedanken die mij luid aanmoedigde want ik hoorde veel mijn naam, deed echt deugd.Ook Glenn en Charlotte waren als supporter van de partij en dit terwijl het rally aan zijn deur was, bedankt hiervoor.

12:10 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-10

Zware wedstrijd

Geert had in de loop van de week een wedstrijd gevonden in Henegouwen, een wedstrijd over een goeie 13km. We besloten om daar te gaan lopen. Het zag er een leuke wedstrijd uit, eens toegekomen zagen we Patricia delvael en haar man Stefaan. Die wisten ons te vertellen dat het een zwaar parcours was met enkele piitige hellingen in en ze vertelden ons ook dat de laatste kilometer nog goed bergop was. De start gaf hen alvast goed gelijk, het was direct bergop. De tegenstand mocht er ook wel zijn, met Abdelhadi El Hachimi, Stefan Vandenbroeck, Christian Nemeth en nog enkele Walen. Er waren heel veel lopers aanwezig, een grote groep van 1100lopers ging van start. Ik ging mee voorin, al waren er direct twee atleten vandoor, Stefan en Abdelahdi, de twee sterkste lopers van dit grote pak. Daarachter een groepje waar ik kon aanhaken, al wou ik wat overhouden voor de komende hellingen en die kwamen sneller dan verwacht, want in de eerste 7km ging het constant bergop-bergaf, met nog wat stukken tegenwind maakte het lopen zeer lastig. Ik kreeg het wat lastig rond de 6km, dit met de laatste weken rust en lichte opbouw was dit normaal (mijn langste duurloop in Februari was 12km), na 8km ging het langs de vaart en wa het eindelijk vlak lopen. Ik kwam er goed door en het ging veel beter. Aan 10km moesten we nog eens door het bos en over een helling om dan wat te dalen en dan te beginnen aan de laatste zware helling. Ze hadden het voordien gezegd en het was waar ook, het was een pittig einde. Ik kwam als 8ste over de meet en was tevreden met het resultaat, het was een geslaagde test. Geert volgde iets verrderop en werd 20ste, en was hiermee tweede in zijn categorie. Dan kwam mijn zoetje, ze liep een zeer sterke wedstrijd en eindigde knap als vierde dame. Zeer tevreden konden we terug naar West-Vlaanderen. Op naar de volgende :)

20:37 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-02-10

Drie op een rij

Zondag stond ik aan de start voor de opening van het OLC, de eerste wedstrijd was de corrida van 't sas. Het parcours was terug helemaal gewijzigd, dit terug door werkzaamheden. Ik zat er wat mee in of het goed zou gaan omdat ik de week ervoor slechts tweemaal had gelopen. Nadat ik zondag mijn voet had omgeslaan in Uitbergen, heb ik mijn voet goed laten rusten. Bij de start zag ik dezelfde lopers van het criterium, ook Bert Deschodt stond aan de start en die is de laatste tijd goed bezig. Bij de start was het iemand anders die snel was gestart, ik ging er achter en nam snel over. Ik bleef op een goed tempo doorgaan en al snel moest hij een gaatje laten. In de bochten voelde ik  steeds wat mijn voet maar op de rechte stukken kon ik goed doorgaan. Achter mij zag ik Bert Deschodt dichter komen op Tom Van Driessche. De eerste van twee ronden kon hij nog wat blijven hangen maar in de tweede ronde werd het gat plots veel groter. Al moest ik in de bochten steeds goed vertragen, de voorsprong bleef. Zo kon ik voor de derde maal op rij de corrida winnen, Bert liep nog voorbij Tom met een schitterende eindspurt naar een knappe tweede plaats. Even later werd Geert knap achtste en werd hiermee eerste veteraan. Mijn zoetje had wat last van een mindere dag maar werd toch nog vierde dame, en werd hiermee zelfs eerste in haar categorie, dus zo wonnen we alledrie in onze categorie. Op naar de volgende :)

10:23 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-02-10

Nog eens een cross gelopen

Zondag ging het richting Uitbergen waar mijn zoetje en ik allebei gingen crossen, voor mijn zoetje was het eens testen tussen de aangesloten lopers om te zien waar ze zou uitkomen. Een grote test voor haar, maar ze starte zonder stress omdat ze nog nooitt tegen deze vrouwen had gelopen. Ze ging zeer goed van start en zat al snel in een mooi groepje. Ze bleef mooi meegaan en liet zich niet doen. Op het einde moest ze wel het groepje wat laten gaan maar ze bleef goed doorgaan en eindigde zeer knap als zesde senior. Ze liep een super wedstrijd en ik was dan ook zeer fier op haar. Dan was het aan mijn beurt, ik mocht nu zeker niet onder doen, ik ging goed mee, er vormde zich direct een kopgroep van 8. Ik zat goed in het groepje met o.a. Francis Vansteenbrughe, Vital Gahungu, 2 nederlanders en trainingsmakkers, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck. Die laatste bepaalde het tempo in het begin, de groep begon wat uit te rekken maar bleef nog bij elkaar. Tot ik in een scherpe bocht mijn voet omsloeg, ik kon in het begin nog goed doorgaan tot ik meer last begon te krijgen van mijn enkel. In de bochten moest ik steeds vertragen, dan op de rechte stukken kon ik terug wat doorgaan maar in een cross met veel bochten is dat niet genoeg. Ik kon mijn achtste plaats nog vasthouden maar meer zat er jammer genoeg niet meer in. Vital Gahungu won de wedstrijd voor Stijn Fincioen en een Nederlander, Tom Vanslambrouck werd vierde.

DSC06518-1

DSC06509-1

18:37 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-10

Racen met mijn broer

Zondag stond de run en bike op het programma, ik ging samen met mijn broer van start. Ik ging al het lopen doen en mijn broer al het mtb'en. Bij de start was ik zeer goed weg maar dan begonnen de anderen met wissellen en werd het lastig om te blijven volgen. Ik ging op een goed tempo door en alles ging goed tot aan de zware modderstrook. Daar had mijn broer het lastig (wellicht wat te warm gekleed) waardoor we het tempo wat moesten laten zakken. Ik beslistte dan maar om wat te helpen en heb hem dan maar wat geduwd, zo gingen we wat vlotter erdoor. Het was nog lastig zo maar we bleven doorgaan.Toen we terug op de straat kwamen ging ik vol door en al snel haalden we terug een duo in. Zo eindigden we als vijftiiende duo. Het was een zeer leuke ervaring en zo deed ik terug iets samen met mijn broer. Mijn zoetje deed samen met haar vader mee en samen werden ze knap zesde bij de gemengde duo's. Op naar de volgende dus.

09:23 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

Winters weertje in Lombardsijde

De afgelopen week stond in het teken van afwachten, steeds weer naar de weerberichten kijken en hopen dat het zaterdag zou doorgaan. Af en toe eens gebeld of het zou doorgaan, er werd gezegd dat er een definitief besluit ging komen om 12u30, dus dan nog maar eens gebeld, en het ging door :)

Ik had ondertussen al besloten om de 5km te lopen, want met z'n koude was het voor mij niet aangeraden om lang diep te gaan met zo'n koude. Heb al eens een longontsteking opgelopen en dit wil ik niet meer meemaken. Toen we van start gingen trok ik goed door en al na de eerste bocht was het duidelijk dat het tussen Lieven Vandebroucke en mezelf zou gaan. Lieven bleef aanhaken maar na een kleine kilometer moest hij dan toch een gaatje laten, ik ging goed door en kon op het strand een mooi tempo aanhouden. Op de terugweg was het wat uitkijken op de paadjes om niet te vallen maar ik kon mijn plaats vasthouden en zo won ik de eerste wedstrijd vvan het jaar, voor Lieven Vandebroucke en Elie Hoet. Ietsje later werd mijn zoetje ook knap eerste, ze liep een sterke wedstrijd en eindigde met dezelfde tijd als vorig jaar en dit met zo'n weer, echt sterk bezig.

Een beetje later was het dan de start  van de tien kilometer, ditmaal terug met een Stieperaere aan de start, maar ditmaal koos mijn broer voor de lange afstand. Mijn zoetje en ik bleven samen bij hem en hij liep een sterke koers. Hij was als laatste vertrokken en hij bleef maar lopers inhalen. Hij kwam aan in 56'30" wat voor hem zeer goed is en zeker in zo'n slecht weer. Stijn Fincioen won de 10,3km voor de tweede keer, sterk gedaan.

Na de prijsuitreiking was het de tombola en jawel, mijn zoetje won de hoofdprijs. Het was een superbegin van het nieuwe jaar. Ik wil mijn ouders bedanken om in zo'n weer te komen supporteren, jammer dat Geert en Carine wat teveel sneeuw zagen vallen om lags te komen. Op naar de volgende :)

10:07 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-12-09

Mooi jaar

Over 2009 kan ik kort zijn, het was een superjaar.

Ik liep 64 wedstrijden en won er 32 van. Ik won twee criteriums en liep super op de wedstrijden die ik in het rood had aangeduid op mijn programma. Ook mijn zoetje liep een knap jaar, ze werd vaak gehaasd door haar vader die dit super deed en haar ondertussen goede raad gaf. Ook bedankt aan Carine om ons steeds te voeren en aan mijn ouders om te komen supporteren. Hopelijk heeft mijn broer de loopmicrobe goed vast en zien we hem nog meer in loopwedstrijden in 2010.

Alvast voor iedereen een gelukkig, sportief en liefdevol 2010 toegewenst.

2010.1

21:26 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-12-09

Net niet

Net al vorig jaar namen we terug deel aan de kerstcorrida van Langemark. Dit jaar stonden er twee meer aan de start, namelijk mijn broer en mijn zoetje haar vader Geert. Het was terug een zeer frisse editie, jammer genoeg hadden we niet echt de tijd gehad om wat aan die temperaturen te wennen. Voor de start zag ik al enkele goeie lopers, het beloofde snel te gaan. Toen we gestart waren ging het niet zo snel, ik ging naar de kop en begon geleidelijk aan te versnellen. Al snel waren we met een groepje van vijf weg, met daarin Steven Vandecasteele, Aleksander Stekic, Francis Vansteenbrughe en ploegmakker Dieter Brouckaert. In de strook tegenwind moesten Steven en Aleksander lossen. Ik was al blij dat ik welicht op het podium ging staan. Na een goeie ronde begon Francis stevig te versnellen, ik ging bewust niet mee en liet de twee gaan. Ze liepen een 50 tal meter voor me toen ik zag dat Dieter moest lossen in de strook tegenwind. Ik kwam redelijk snel terug bij Dieter en nam direct over. Zo gingen we met z'n tweeen de laatste ronde in. Ik bleef steeds op kop lopen en bleef op een goed tempo verder gaan om Steven op een goede afstand te houden. Ondertussen liep francis niet meer verder weg van ons, maar we kwamen ook niet dichter. Bij het ingaan van de laatste honderden meters zette ik mijn spurt in, Dieter ging niet mee waardoor ik tweede werd, ik kwam door mijn spurtje nog iets dichter op Francis maar hij was te sterk en dus was hij de verdiende winnaar. Dieter werd derde, Steven vierde. Vorig jaar zat ik net naast het podium als vierde, ditmaal net naast de overwinning, maar ik ben zeer tevreden met mijn prestatie. Beter zat er niet in. Geert werd even later knap vijfde veteraan, terwijl mijn zoetje ook als vijfde in haar reeks over de meet kwam (zevende in totaal) ze had wat last van de ademhaling maar liep wel terug 1'20" sneller dan vorig jaar. Ikzelf liep ook 45" sneller dan in 2008. Mijn broer finishte knap binnen het uur (57'), ook voor hem een uitstekend resultaat. Zo waren we alle vier tevreden. Bedankt aan mijn ouders en mijn zoetje haar ouders om in dit koud weer daar stil te staan, ook bedankt aan alle supporters, had er nog veel die mijn naam riepen en dat doet echt deugd. Op naar de volgende dus :)

IMGP2897

IMGP2892

Met dank aan Herman en Martine voor de foto's

09:17 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-12-09

Haasje spelen

Zondag trokken we naar Waregem om er deel te nemen aan de "kerstloop" (of sinterklaasloop). We gingen alle drrie van start op de 10km. Geert en Lies om wedstrijd te lopen en ik om mijn zoetje te hazen. Het was alvast beter weer dan de jaren voordien, het lag wel nog nat van de ochtendbuien. Om 15u30 gingen we van start. We begonnen direct met een goed tempo te zoeken dat we steeds konden aanhouden. Mijn zoetje liep steeds als vijfde dame en kwam ook zo aan in 40'12", ofwel een goeie drie minuten sneller dan 2jaar terug. Geert had een iets mindere dag maar liep toch nog een vlot tempo. Tevreden keerden we terug naar huis, op naar de volgende.

19:16 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-09

Wind, wind, wind, ...

Zaterdag trokken we met z'n allen naar Gistel om er mee te lopen in de route 62, een wedstrijd over 12km. Eens aangekomen begon de wind echt door te komen. Bij de start nam ik al snel de leiding samen met Lorenzo Coopman die de 4km liep. Ik ging op een goed tempo door en had toen Lorenzo afdraaide al een kleine 100m voor op Alexander Stekic en Didier Verstraete. De eerste zes kilometer kon ik echt vlot doorlopen, ook omdat het mee wind was maar dan begon het pas echt. Vanaf dan was het 6km tegenwind. Ik bleef mijn voorsprong vergrootten maar liep niet echt meer voluit. Maar de wind maakte het wel lastig en ook de 2 bruggen die we over moesten. Ik kwam als eerste over de meet, het was mijn 32ste overwinning van het jaar. Nog nooit heb ik er zoveel kunnen winnen, waardoor 2009 echt een superjaar is. Ietsje later werd Geert knap vijfde en werd hiermee tweede veteraan, hij loopt iedere week sneller en sneller. Even later kwam ook mijn zoetje als eerste over de meet, zo waren we terug allebei winnaar. Zo konden we tevreden terug huiswaarts keren, op naar de volgende.

18:42 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-11-09

Ploegsteert was eenzaam lopen

Op woensdag 11november stonden we traditiegetrouw in Ploegsteert aan de start, ditmaal koos ik eens voor de halve marathon. Mijn zoetje en Geert kozen voor de 8km, zij mochten dan ook als eerste starten en deden het zeer goed, Geert werd vierde in zijn categorie, mijn zoetje werd knap zevende dame en liep 40" sneller dan vorig jaar. Twintig minuten na hun start was het aan mij om ook te schitteren. De start ging razendsnel en daar had el hachimi een groot aandeel in want hij stoof weg, was precies voor een korte cross, hij liep van begin tot einde aan de leiding. Ikzelf was goed gestart maar zat net enkele meters achter een groep van zo'n tien man. Na een tweetal kilometer kwam ik erbij samen met Chopin (sterke Franse loper) maar lang duurde het niet want er kwam een Keniaan aan de kop lopen en die ging wat te snel, ik moest het groepje laten gaa,. Een kilometer verder zag ik ook dat Francky Hernould had gelost. Ik bleef op een constante afstand van Fraancky lopen. Ik had wel niet echt een supergevoel in de benen maar heel slecht was het nu ook weer niet, ik bleef tot aan kilometer 14 op dezelfde afstand hangen tot ik plots eens rechtdoor ging terwijl we naar rechts moesten, dus was het stoppen en terug keren. Ondertussen was die loper die net achter mij zat bij mij gekomen en verseneldde direct, ofwel was het bij mij gebroken want mijn benen wilden plots niet echt meer vooruit. Het werden nog lange kilometers tot het einde want de wind maakte het ook nog eens zeer lastig lopen. Ik kwam zo als zestiende over de meet in 1u11', niet echt tevreden en met pijn in de kuiten, het was een eenzame wedstrijd want ik liep een 18kilometer helemaal alleen. Jammer maar het kan niet iedere keer prijs zijn, op naar de volgende en we zien wel.

Vrijdagavond gingen we dan met heel de bende gaan eten en bowlen, dit op Tom Compernolle zijn verjaardag, hij zou er 34 geworden zijn. Het werd een goeie avond waar er mooie herineringen werden bovengehaald.

Zondag ging het dan richting Brugge, het was terug de Run For Fun. Een wedstrijd over tien kilometer en dit langs de mooie vestingen in Brugge. Jammer genoeg begon heet hevig te regenen net voor de start waardoor het precies op een cross leek. Ik ging in het begin mee met de kopgroep en toen we halfweg de eerste ronde waren plaatste ik een versnelling, niemand volgde waardoor ik al snel een mooie voorprong had. Ik bleef op mijn tempo doorlopen, maar lette toch steeds goed op in de bochten want die lagen toch wel gevaarlijk. Zo kwam ik als eerste over de meet. Iets later werd Geert vijfde, hij blijfty sneller en sneller lopen. Hij werd tweede in zijn categorie. Nog ietsje later kwam ook mijn zoetje als eerste over de meet. Het was terug een goed weekend (weekje). Op naar de volgende.

DSC06206

DSC06205

DSC06204

 

 

09:35 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-09

Halloween

Zaterdag ging het redelijk vroeg in de dag naar de paarderenbaan in Waregem. Daar vond de 52ste cross der jongeren plaats. Mijn zoetje moest er al om 12u lopen, een cross van 2km. Eigenlijk iets te kort voor haar maar ze had er zin in en kon beslag leggen op een knappe tweede plaats. Om 16u was het dan aan mij, ik liep er dit jaar de lange cross. Van bij de start ging ik op kop lopen en probeerde om mijn eigen ritme te vinden. Al snel waren we met vier weg en deed ik geregeld wat kopwerk. Samen met Dieter Vandewalle, Stijn Devulder en Kristof Mouton waren we weg, maar toen het wat begon stil te vallen kwam Frederic Colpaert terug. Toen we met z'n vijven waren was het Frederic die wat aan de rekker hangde. Ik deed terug wat kopwerk om niemand meer te laten terugkeren. Net iets voor de laatste ronde moest Frederic eraf. Ik was wat aan het wachten op een versnelling van Kristof Mouton maar het was Stijn Devulder die plots versneldde. Ik zat achteraan het groepje en liep direct het gaatje terug dicht. Wellicht iets te snel want even verder moest ik Stijn en Dieter terug laten gaan. Net voor we de laatste rechte lijn ingingen kwam Kristog terug bij mij en wist ik dat ik in de spurt ging verliezen, ik probeerde nog maar hij was sneller. Ik werd zo vierde op slechts 12seconden van de winnaar en 2seconden van het podium. Het was jammer maar ik was tevreden van mijn wedstrijd.

Na nog wat te hebben gedronken ging het richting De Haan, daar vond de eerste Halloweenrun plaats. een wedstrijd over 12km. Ik ging normaal meelopen met mijn zoetje maar toen we net iets voor de start wat gingen loslopen voelde ik niets in mijn benen. Ik besliste om toch eens wat door te gaan en te zien of ik ze zou voelen. Eens gestart was ik goed weg en ging al vlug aan de kop lopen. Na de eerste bocht versneldde ik en niemand volgde. Ik bleef de eerste van 3 ronden op een goed tempo lopen, daarna ging ik op een iets rustiger tempo lopen maar nog steeds snel genoeg om de overwinning binnen te halen. Tweede werd Lorenzo Coopman, Geert werd iets later zevende en werd hiermee knap tweede veteraan. Mijn zoetje kwam ook als eerste over de meet, ze liep een zeer sterke wedstrijd en ook dit na haar cross. Zo konden we onze halloween avond super afsluiten, het was een geslaagde dag. Op naar de volgende Lachen

09:40 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-10-09

'T zit erop

Zaterdag gingen we van start in de massa jogging meubelen Den Olifant (na rapper dan een ezel, nu eens een olifant). Dit was ook de afsluiter van het Oostends Loopcriterium. Voor de start zag ik dezelfde concurrenten als de voorbije wedstrijden daar. Ik ging vlot van start en beslistte om een goed tempo te lopen in het begin, omdat het vervolgens naar het bosje ging en daar lag het behoorlijk vuil en gevaarlijk. Toen we in het bosje aankwamen begonnen mijn voeten al wat te schuiven dus nam ik wat gas terug om zeker niet te vallen. Op de goed beloopbare stukken liep ik dan terug wat door. Na de eerste ronde had ik een kleine halve minuut voor op Patrick vanpeteghem. Ik beslistte om een goed tempo te blijven lopen op de goede stukken en zeer voorzichtig te zijn in de bochten want in het begin heb ik toch een paar keer moeten opletten. Ik kwam zo als eerste over de meet en wist daarmee ook de eindoverwinning van het OLC op zak te steken. Tweede werd Patrick Vanpeteghem (ook tweede in het criterium) en derde werd Karel Moerman. Iets verderop kwam Geert als derde in zijn categorie over de meet en nog ietsje later kwam mijn zoetje als tweede dame aan na Gwendolyne Dedeyne. Hiermee won ook mijn zoetje het OLC, zo zijn we terug het snelste koppel van het OLC :) Ze liep zelfs terug een 40" sneller dan vorig jaar en dit op een vuil parcours met toch wel wat wind.

DSC06119

(met/onder politie begeleiding)

DSC06121

DSC06123

DSC06125

Op zondag ging het dan richting Oostkerke om er mee te lopen in de Polderloop, een wedstrijd over 7.2 of 14.4km. We kozen alle drie om van start te gaan op de 14.4km (de één beslistte al sneller dan de ander :)) Toen het startschot weerklonk konden we van start gaan, het ging niet supersnel van bij het begin maar zo bleven we met een mooie groep samen. Ook Geert zat in  die groep. Ik keek geregeld eens achterom om te kijken of hij er nog bij zat. Na twee kilometer kwam Marc <timmermans op kop lopen en ging het plots wat sneller. We waren plots met drie weg, ook Frederik Debacker zat bij ons, hij liep de 7.2km. Onze voorsprong bleef echter beperkt tot zo'n 60-tal meter. Toen het tegen wind was ging het tempo iets omlaag en zag ik dat Geert aan het terugkomen was, toen hij bijna terug bij ons was versneldde Marc terug, hij zag het namelijk niet echt zitten om Geert erbij te krijgen. Na de eerste ronde liepen we nog met z'n tweeen op kop. Met nog 4km te gaan ging ik er vandoor. Ik ging op een vlot tempo door en wist zo de wedstrijd te winnen in 51', Marc kreeg het nog wat lastig en had niet zoveel meer over toen het groepje van drie achter hem begon te spurten, hij kon het nog net volhouden Geert werd vijfde in totaal en werd hiermee ook terug derde in zijn reeks Mijn zoetje, die niet van plan was om de langste afstand te doen liep een goeie wedtsrijd en werd knap derde, tweede in haar reeks. Dit met terug zeer veel wind, zeker de laatste twee kilometers waar het toch wel tegenwind was. Zo konden we tevreden terug naar huis met een mooie zak gevuld met podiumplaatsen :) Op naar de volgende!

10:19 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-10-09

Geweldig!

Vrijdagavond stond voor de 5de maal rapper dan een ezel te Kuurne op het programma. Deze halve marathon is echt super om te lopen, de sfeer is altijd goed, enkel het weer laat het meestal afweten. Maar dit jaar kwam daar eindelijk verandering in. Het was ideaal van temperatuur, niet teveel wind, veel supporters, broer die zijn eerste halve marathon ging lopen, ... Toen het startschot ging voelde ik dat het goed ging gaan. Ik zat direct in vijfde positie. Het was Woldu die er snel vandoor ging, kort gevolgd door Aman Gemeda en daar nog eens achter Ghirma Brhanu. Ik liep samen met Said Ribag met in ons zog een hele groep lopers. Na de eerste kleine ronde plaatste ik een kleine versnelling, al snel viel er een gaatje en enkel Ribag en Vandecasteele gingen mee. Na een drietal kilometer ging Ribag ervandoor. Ik liet hem wijsselijk gaan want hij ging te snel voor mij. Steven vandecasteele moest even later lossen waardoor ik alleen zat. Voor mij een groepje die iets te snel ging en achter mij twee atleten, Hans reigel en Steven. Ik liet ze terug komen maar toen Hans bij mij kwam en versnelde moest Steven er terug af. We liepen wat samen tot we Aman Gemeda begonnen bij te benen. Toen we bijna bij hem waren vernselde Hans nog eens. Ik liet hem gaan en liep op mijn eigen tempo het gaatje dicht. Toen ik erbij kwam ging Hans nog eens aan. Zo deed hij dit een paar keer tot Aman eraf was. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik terug bij Hans en die liet me direct op kop lopen. Ik bleef goed doorgaan omdat ik graag onder 1u10' wou lopen. Met nog zo'n 400m te gaan ging Hans, ik liet hem gaan, het ging te snel. Toen ik op zo'n 100m van de aankomst was en de klok zag staan op 1u09'42" ging ik er volledig voor. Met een goeie eindsprint kwam ik als vijfde aan in jawel; 1u09'58". Een nieuw record waar ik super tevreden mee ben. Onderweg had ik mijn broer gedubbeld maar hij was ook aan een goeie wedstrijd bezig. Toen hij zijn laatste ronde inging heb ik nog wat meegelopen met hem. Hij kwam aan in 2u07', wat voor hem kwap is, aangezien hij nog maar 15km maximum had gelopen. Bedankt aan mijn zoetje, mijn ouders, mijn schoonouders, broer voor alle steun en vertrouwen en aan alle supporterss en Klaas Casier die ook kwam supporteren voor de broers Stieperaere :) Het weekend kon alvast niet stuk, alleen nog beter worrden. We besloten de avond traditioneel in de tent met wat steenezelbier en veel plezier :)

 DSC05967

DSC05971

DSC05986

De dag nadien was een twijfel geval, lopen in Oostende of in Langemark. We besloten om eens naar Langemark te gaan, waar onze vriend Mario Vanacker een wedstrijd organiseerde. Hij had zelfs gezorgd voor een exacte tien kilometer. Enkel de felle wind was wat minder maar voor de rest was de organisatie in orde, knap gedaan, zeker voor de eerste keer. Voor de start zag ik Mario Vanacker natuurlijk, Bart Maene, Didier Verstraete, ... Toen de start werd gegeven ging ik op kop gaan lopen om te voelen hoe het ging gaan na de halve marathon. Ik moet zeggen dat ik nog een redelijk goed gevoel had, dus besliste ik om wat door te trekken. Enkel Didier ging mee, we bleven heel de tijd samen lopen, al moest ik wel wat meer tegenwind lopen maar dat vond ik niet zo erg. Ik voelde me goed en op 500m van de aankomst gaf ik er een stevige snok aan, Didier liet me direct gaan waardoor ik de wedstrijd won. Ik was zeer tevreden, de dag na mijn halven een wedstrijd winnen was echt super. Mijn zoetje werd in de spurt net tweede maar ze liep een super tijd (40'30") en werd eerste in haar reeks. Geert werd knap vierde veteraan, het weekend werd alleen beter en beter. Zaterdagavond trokken we dan naar Ninove waar er een fuif was van TMF en sponsor Den Blompot. Koen Naert, Kim Barbé (bv, te zien op sporza) en Philip Vanlierde waren ook van de partij.

 DSC05997

DSC05993

DSC06002

De zondag besliste mijn zoetje dan om deel te nemen aan de statieloop. Geert ginger ook lopen, dus besliste ik om ook maar mee te lopen, maar dan wel samen met Geert. Mijn zoetje mocht eerst starten, de vrouwen moesten appart loppen. Ze liepen 5.1 kilometer en mijn zoetje werd er knap derde en dit met terug 1' sneller dan vorig jaar. Dan mochten Geert en ik van start gaan voor een wedstrijd over 12.8km. We gingen niet al te snel van start omdat we de wedstrijd goed gingen indelen. Steeds wat sneller gingen we, bij het ingaan van de laatste ronde kwamen we dan bij twee atleten aansluiten, waaronder een  concurrent voor Geert voor zijn categorie. We liepen dan wat tactisch en in de spurt konden we het dan mooi afmaken, Geert werd knap tweede veteraan. Zo sloten we ons loopweekend af met zeer mooie resultaten.

DSC06006

DSC06019

18:10 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-09-09

5,4,3,2

Zondag ging het richting Izegem waar we aan de start stonden van de 30ste massaloop van Izegem. Eens aanwezig zagen we ook mijn zoetje haar neef Thomas die de 5km ging lopen. Ook was er een delegatie uit Antwerpen aanwezig, daarbij ook Maarten Bosmans, hij liet al sterke prestaties neerzetten, waaronder ook deelname aan een Europees kampioenschap. Van bij de start (2 rondjes op de piste in 2'14") waren we met z'n tweeën weg. Het was Maarten die het tempo bepaalde en ik kon enkel volgen, iets voor de 3km moest ik dan toch lossen. Het ging te snel voor mij. Iets verderop stond ik dan helemaal stil, niet omdat ik leeg was maar omdat er een kieken met z'n moto op het parcours stond en ik er tegen heb gelopen. Gelukkig hield ik er niets aan over en kon ik direct verder maar mijn ritme was wel gebroken en ik kon nooit meer in mijn ritme komen. Ik bleef wel nog op een goed tempo doorlopen maar had niet echt een goed gevoel. Ik werd zo toch nog twee na een sterke Maarten Bosmans, derde werd Pedro Dujardin. Dan kwam wereldkampioen, op de marathon bij de masters 50+, Filip Vanhaecke aan. Geert werd knap vierde veteraan. Mijn zoetje werd derde en ook voor haar was dit een mooi resultaat. Haar neef werd vijfde op de jogging en zo konden we na een mooie en toch wel warme middag naar huis met een 2e,3e,4e en 5e plaats naar huis :) op naar de volgende.

13:26 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-09-09

Vol weekendje

Het begon vrijdag in Oostende, daar gingen we van start in het westerkwartier. Een wedstrijd over 3ronden of 9km. Het eerste deel was tegenwind en veel rechte stukken. Aan de start stond ook Jurgen Dereere, hij ging zich nog eens testen voor het aankomende wk duathlon. Hij ging er dan ook snel vandoor, ik liet hem gaan en besloot om op mijn tempo verder te lopen en gewoon de tweede plaats veilig te stellen. Het gevoel was niet echt super moet ik zeggen (wellicht door de vroege werkweek) Maar Jurgen liep een sterke wedstrijd, hij is terug in form. Ik kwam dus als tweede over de meet maar vertraagde de laatste ronde goed om mij wat te sparen voor de volgende wedstrijd. Geert werd knap tweede veteraan en mijn zoetje werd ook tweede. We werden wel beide eerste in onze reeks. De zaterdag ging het richting Sint-Kruis waar ik de 5km normaal ging lopen maar thuis hadden ze liever van niet, met nog enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht. Zo gingen we dus als supporter naar daar, we zagen er een sterke Diaz, Vanslambrouck, Vermander en een sterke Gwendoline Dedeyne. Na de wedstrijd ging het richting Wevelgem om de kilometer borden te plaatsen voor de 5 en 10km. Zondagochtend was het dan vroeg opstaan om te helpen bij de inschrijvingen en alles wat in goede banen te laten verlopen. Het was plots zeer druk waardoor er nog dringend nummers moesten worden bijgemaakt en de start werd wat verlaat omdat er nog mensen aan het inschrijven waren. Dan was het plots al start, zonder het echt goed te beseffen waren we vertrokken. Ik ging er op een goed tempo vandoor. Er ging niemand mee, ik bleef een tijdje goed doorgaan. Aan kilometer drie stonden mijn ouders, mijn pa was seingever, hij was ingesprongen voor iemand die er niet was, waarvoor dank. Daarna groeide mijn voorsprong zeer vlug. Op het einde kon ik zelfs nog wat lopers inhalen van de 5km. Ik kwam zeer tevreden als eerste over de meet en had 2'50" voor op Mrio Vanacker die tweed ewerd voor eerste veteraan Geert Cardoen, even later kwam mijn zoetje dan aan als derde dame, ze had iets minder gelopen dan anders maar de stress van de laatste dagen is de grootste reden, ze hield toch knap stand en mocht toch mee op het podium en dit voor eigen volk. In de middag zagen we dan een sterke Nico Serroen de leie-marathon winnen en dit ook voor eigen volk. Hij had maar liefst 18' voor. Na de marathon mochten we dan alles gaan afbreken, na een lange maar mooie en geslaagde dag konden we eindelijk ons bedje gaan opzoeken. op naar de volgende.

13:13 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-09

Het gaat goed!

Zaterdag vertrokken we vroeg richting Nederland om er een wedstrijd te lopen van 12,8km. Ik had er al een paar keer gelopen en steeds was ik buiten de top vijf aangekomen, dus was dit jaar het doel om eens in die top vijf te duiken. Voor de start zag ik al dat Hans Janssens, Gino Vangeyte en Stefan Vandenbroek de belangrijkste deelnemers gingen zijn voor de overwinning. Daarnaast zag ik nog enkele sterke Nederlanders en enkele goeie veteranen, het ging dus snel gaan. Maar toen het startschot weerklonk was het begin tempo niet echt hoog te noemen, vond ik toch. Tot we 200m verder waren, Stefan Vandenbroek begon te versnellen en Hans en Gino gingen mee, er gingen ook nog twee Nederlanders mee. Ik besliste om mijn eigen tempo verder te lopen. Ik liep samen met Edo Baart en Huub Maas (twee goeie Nederlanders) en Theo Vandenabeel maar die laatste had het moeilijk om het tempo te blijven lopen en loste halfweg definitief. Na 2km kwamen we door in 6'05" en ik had er een zeer goed gevoel bij. Ik nam geregeld de kop samen met Edo. Zo kwamen we halfweg bij de twee Nederlanders die vooraan de drie Belgen moesten laten gaan. Een van hen moest direct lossen en zo zaten, we halfweg nog met vier. We bleven constant samen, ik ging op het einde nog wat op kop lopen om het tempo te verhogen waardoor Edo een klein gaatje liet op ons. Met nog een kleine twee kilometer te gaan ging Huub Maas ervandoor. Ik volgde eventjes maar moest dan toch een klein gaatje laten, maar ik had zelf ondertussen een lichte voorsprong op die andere Nederlander. Ik bleef goed doorgaan (was ook nodig) en werd zo mooi vijfde in 40'25" ofwel 50 seconden sneller dan vorig jaar. Ik was zeer tevreden van mijn wedstrijd en kon heel de wedstrijd het tempo goed houden. Mijn zoetje liep samen met haar (haas)-vader en kwam in een schitterende 52'04" aan, ofwel een dikke 2 minuten en 25 seconden sneller dan vorig jaar. Zal echt nog moeten beginnen opletten. Zeer tevreden keerden we terug naar België, om ons klaar te stomen voor de volgende wedstrijd(en).20

15:57 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-09

Nieuwe koerswijk

Woensdag ging het terug richting Oostende om er aan de start te verschijnen van de nieuwe koerswijk. Voor de mannen stonden er drie ronden op het programma, voor de vrouwen twee. Er stond redelijk wat wind dus besloot ik om niet te snel van start te gaan maar dat deed de rest blijkbaar ook want al na 100m was ik al weg, ik besloot dan maar om dat tempo verder te lopen en gewoon mijn eigen wedstrijd te lopen, niet omkijken, gewoon goed tempo lopen. Ik bleef iedere ronde gelijk tempo lopen en kwam zo net onder het half uur aan voor de 9.2km. Ietsje later kwam ook Geert aan, hij liep zijn eigen tempo en kwam als elfde aan, hij werd daarmee tweede in zijn categorie. Mijn zoetje kwam iets vroeger aan, zij werd knap tweede en werd hierdoor eerste in haar categorie. Ze is echt goed bezig, ook nu liep ze terug sneller dan vorig jaar. Op naar de volgende.IMG_0702

14:31 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-09-09

Iets teveel

Zondag ging het richting Poelkapelle om er deel te nemen aan de 11.4km (of 5ronden), mijn zoetje moest drie ronden afleggen, haar vader ging haar terug wat hazen. Ook mijn broer stond aan de start, het was zijn derde wedstrijd dit jaar. Ik had gehoopt dat het windstil ging zijn, maar tijdens de opwarming voelde ik de wind toch al goed. Toen het startschot (fluitje) werd gegeven ging ik er direct vandoor, ik ging op mijn eigen tempo goed door en hoorde dat ik na de eerste ronde 9" onder het parcoursrecord zat. Ik heb dan besloten om nog eens een ronde te proberen maar de wind en het alleen lopen waren er wat teveel aan. Ik kwam de tweede ronde nog blijkbaar net op schema door, maar wist dat het niet meer ging lukken en besloot om dan maar een goed tempo te blijven aanhouden. Ik kwam in de derde ronde ook mijn broer tegen die aan een goeie wedstrijd bezig was. Ik kwam zo als eerste dus over de meet in 36'55" (1'sneller dan 2jaar terug en dit nu helemaal alleen). Tweede en derde (kwamen bijna samen aan) werden Didier Verstraete en Mario Vanacker, kort gevolgd door een sterke Glenn Vermander die na Koekelare lange tijd heeft stil gelegen. Hij werd hiermee zelfs derde senior. Ietsje vroeger da mij was mijn zoetje knap als vierde dame binnen gekomen en ook zij won bij de seniors :) Haar vader draaide dan nog eens de gashendel wat open en werd nog 25ste. Mijn broer had iets te snel gestart zei hij, maar hij liep toch nog aan een goeie 11km/u. Wat voor hem een goeie prestatie is, aangezien hij nog maar enkele maanden loopt. Ook bedankt aan de vele supporters en fotografen :) DSC05908

11:53 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |