07-10-08

Slecht weer is spelbreker

Vrijdag stond de halve marathon van Kuurne op het programma, Rapper dan een ezel. Jammer genoeg was het barslecht weer, heel veel regen, veel wind, koud weer maakten het niet echt aangenaam om te lopen, ook niet voor de supporters, die met een grote groep waren om mij aan te moedigen, waarvoor dank. Van bij de start voelde ik mij goed. Ik moest zelfs iets remmen of ik was voorin mee. Al snel liepen we met een zestal weg, daarin Frederic Colpaert, Stijn Vandevelde, Steven Vandecasteele (2u27' op z'n marathon) en Bart Verschoren en Hans Reigel (jammer genoeg namen deze twee nooit over) Het parcours was iets gewijzigd met vorig jaar. Nu moesten we vier grotere ronden lopen, we moesten wel daardoor 4x 180graden draaien. Het ging steeds beter en beter en zette me steeds vaker vooraan. Halfweg moest Frederic stoppen wegens krampen. Even verderop kwam Franky Hernould aansluiten. Het tempo viel af en toe eens stil, jammer genoeg maar bij het ingaan van de laatste ronde kwam de ene versnelling na de andere. De grootste versnelling kwam er van Steven maar hij moest iets verderop gas terug nemen. Toen we er terug bij waren kwam er een versnelling van Franky. Ik moest hem laten gaan, enkel Bart kon volgen. Ik ging samen met Steven in de achtervolging. In onze eindsprint kwamen we nog dicht bij Franky maar net niet genoeg. Ik eindigde zo als zevende in 1u11'26". Vorig jaar liep ik in beter weer 20" trager, dus ik mag zeer tevreden terug kijken op mijn halve marathon, bij goed weer liep ik zeker onder 1u10' (zal voor andere keer zijn). Ik wil nogmaals al mijn supporters bedanken om me zo te steunen en dit in zo'n hondeweer.De dag nadien stond er jammer genoeg nog een wedstrijd op het programma, terug in Oostende. Ik wou zeker zijn van mijn criterium, daarom ging ik nog eens van start. De benen waren echt dat niet, maar ik ging er het beste van maken. Na de eerste kilometer was het Lorenzo Coopman die het tempo bepaalde. Toen ik een eerste keer doortrok ging er enkel nog één mee van den Hermes. Iets verderop liep Nico Aelgoet. Toen we aan onze tweede ronde begonnen kon Nico aansluiten, ik had ondertussen al die van Hermes kunnen lossen. Toen begon het zwaardere werk want ik begon het serieus te voelen en er kwamen lichte krampjes boven. Ik moest Nico laten gaan en mijn tempo laten zakken. Ik werd toch nog tweede (eerste in mijn categorie) en dit nog geen 24u na mijn zware halve marathon. Nu is het enkel nog eens knallen in de Olifant en dan zit het criterium erop in Oostende. Mijn zoetje had wat lat van een off-day, ze werd toch nog zesde en ze liep sneller dan vorig jaar.

11:59 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

'k Was een beetje aan mezelf verplicht om iets te proberen, nu, pet af voor je prestatie, er zijn er niet veel langs hier die dat kunnen, 2 dagen achtereen zo presteren !

Gepost door: Lorenzo | 07-10-08

geen woorden voor Lieverdje,

U prestatie van vrijdag echt er zijn geen woorden voor, je toonde gans de wedstrijd ook een fris gevoel. Papa zei het ook Davy zit het best van allemaal, hij doet het fantastisch. Was super om papa zo bezig te zien om constant weg en weer te lopen om te supporteren voor u en u te stimuleren.
Schatje we zijn allemaal heel blij en trots op u echt wel! Het was een fantastische avond met de families!
En zaterdag chapeau dat je dit kon!
Geniet maar van u rust nu!
Hou zo van u en ben zo fier op u!
xxx...

Gepost door: Liesje | 08-10-08

hela.

mooie foto in de krant gezien van u en liesje.
proficiat met de eindwinst.

groeten.
diaz rodriguez alexander

Gepost door: diaz rodriguez alexander | 24-10-08

De commentaren zijn gesloten.