12-01-09

2009 goed ingezet.

Zaterdag ging ik naar Lombardsijde om er deel te nemen aan de 10km. Eerst mocht mijn zoetje haar 5km lopen, ze liep een schitterende wedstrijd en kon mooi beslag leggen op de 2e plaats bij de vrouwen. Ze liep 1'30" sneller dan vorig jaar, echt sterk. De overwinning bij de mannen ging naar Lieven Vandebroucke voor Dieter Brouckaert die een eerste geslaagde test aflegde. Iets later was het dan mijn beurt om af te zien. Ik was zeer goed mee in het begin en liep al snel samen met Frederik Colpaert weg van de rest maar toen we de duinen door moesten, moest ik Frederik laten gaan. Ik kon hem niet volgen en besloot snel m mijn eigen tempo verder te lopen. Toen we terug een deel op straat moesten lopen bleef ik hetzelfde tempo lopen als Frederik maar ik kwam ook geen meter dichter. eens terug in het zand vergrootte het gat direct. Het ging me niet echt af maar ik bleef doorgaan. Ik werd zo tweede na een sterke Frederik Colpaert en voor Bart Verkaemer. Op zondag ging het richting Aalst, een wedstrijd die mijn loopclub organiseert. Ik ging er van start op de 6km en mijn zoetje op de 3km. Ze mocht terug iets vroeger starten dan ik. Ze liep terug een knappe wedstrijd en liep van start tot finish aan de leiding bij de dames. Haar eerste overwinning van het jaar (en tis nog maar net begonnen). Ik mocht eventjes later starten tegen Kim Barbé en Stijn Beerens, twee clubgenoten. Ik maakte een zeer goede start en al heel snel was ik samen met Barbé weg. Ik ging op een goed tempo door omdat ik niet met Kim wou spurten op het einde. Na de eerste ronde hadden we elkaar nog geen meter gegeven maar iets verderop kon ik toch een klein gaatje slaan met Kim. Maar een paar bochten verder verloor ik mijn evenwicht wat in een bocht en Kim kwam direct aansluiten. Ik probeerde verderop nogmaals maar meer dan 5m kreeg ik niet, de scherpte was wat weg maar dat wist ik voor de start ook al (zie hierboven :) ). Het ging dus op een spurt eindigen en het werd een lange spurt. Ik ging eventjes mee maar moest Kim uiteindelijk laten gaan. Zo finishte ik enkele seconden na Kim op de tweede plaats. Stijn Beerens maakte er een Aalsters podium van. Ik mag zeker niet klagen van mijn weekend al had ik toch graag een overwinning gehaald maar dit kan nog in de volgende wedstrijden :)DSC03515-1 DSC03516-1DSC03514-1

14:51 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap Toch een mooi weekend achter de rug met 2 keer tweede plaats. Er was dan ook serieuze tegenstand ook hé. Vooral in Aalst sterk gepresteerd, omdat het al uw tweede wedstrijd was...maar blijkbaar is dat geen probleem voor u.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 12-01-09

prachtig begin Zoetje,

Je hebt een fantastisch weekend achter de rug! Het waren prachtige prestaties en het was genieten u bezig te zien, want dat lukt ons niet vaak, elkaar zien lopen. 2009 zal terug een topjaar worden voor u ! Knappe prestaties!
Ben fier op u

zoen

Gepost door: zoetje | 12-01-09

De commentaren zijn gesloten.