05-10-09

Geweldig!

Vrijdagavond stond voor de 5de maal rapper dan een ezel te Kuurne op het programma. Deze halve marathon is echt super om te lopen, de sfeer is altijd goed, enkel het weer laat het meestal afweten. Maar dit jaar kwam daar eindelijk verandering in. Het was ideaal van temperatuur, niet teveel wind, veel supporters, broer die zijn eerste halve marathon ging lopen, ... Toen het startschot ging voelde ik dat het goed ging gaan. Ik zat direct in vijfde positie. Het was Woldu die er snel vandoor ging, kort gevolgd door Aman Gemeda en daar nog eens achter Ghirma Brhanu. Ik liep samen met Said Ribag met in ons zog een hele groep lopers. Na de eerste kleine ronde plaatste ik een kleine versnelling, al snel viel er een gaatje en enkel Ribag en Vandecasteele gingen mee. Na een drietal kilometer ging Ribag ervandoor. Ik liet hem wijsselijk gaan want hij ging te snel voor mij. Steven vandecasteele moest even later lossen waardoor ik alleen zat. Voor mij een groepje die iets te snel ging en achter mij twee atleten, Hans reigel en Steven. Ik liet ze terug komen maar toen Hans bij mij kwam en versnelde moest Steven er terug af. We liepen wat samen tot we Aman Gemeda begonnen bij te benen. Toen we bijna bij hem waren vernselde Hans nog eens. Ik liet hem gaan en liep op mijn eigen tempo het gaatje dicht. Toen ik erbij kwam ging Hans nog eens aan. Zo deed hij dit een paar keer tot Aman eraf was. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik terug bij Hans en die liet me direct op kop lopen. Ik bleef goed doorgaan omdat ik graag onder 1u10' wou lopen. Met nog zo'n 400m te gaan ging Hans, ik liet hem gaan, het ging te snel. Toen ik op zo'n 100m van de aankomst was en de klok zag staan op 1u09'42" ging ik er volledig voor. Met een goeie eindsprint kwam ik als vijfde aan in jawel; 1u09'58". Een nieuw record waar ik super tevreden mee ben. Onderweg had ik mijn broer gedubbeld maar hij was ook aan een goeie wedstrijd bezig. Toen hij zijn laatste ronde inging heb ik nog wat meegelopen met hem. Hij kwam aan in 2u07', wat voor hem kwap is, aangezien hij nog maar 15km maximum had gelopen. Bedankt aan mijn zoetje, mijn ouders, mijn schoonouders, broer voor alle steun en vertrouwen en aan alle supporterss en Klaas Casier die ook kwam supporteren voor de broers Stieperaere :) Het weekend kon alvast niet stuk, alleen nog beter worrden. We besloten de avond traditioneel in de tent met wat steenezelbier en veel plezier :)

 DSC05967

DSC05971

DSC05986

De dag nadien was een twijfel geval, lopen in Oostende of in Langemark. We besloten om eens naar Langemark te gaan, waar onze vriend Mario Vanacker een wedstrijd organiseerde. Hij had zelfs gezorgd voor een exacte tien kilometer. Enkel de felle wind was wat minder maar voor de rest was de organisatie in orde, knap gedaan, zeker voor de eerste keer. Voor de start zag ik Mario Vanacker natuurlijk, Bart Maene, Didier Verstraete, ... Toen de start werd gegeven ging ik op kop gaan lopen om te voelen hoe het ging gaan na de halve marathon. Ik moet zeggen dat ik nog een redelijk goed gevoel had, dus besliste ik om wat door te trekken. Enkel Didier ging mee, we bleven heel de tijd samen lopen, al moest ik wel wat meer tegenwind lopen maar dat vond ik niet zo erg. Ik voelde me goed en op 500m van de aankomst gaf ik er een stevige snok aan, Didier liet me direct gaan waardoor ik de wedstrijd won. Ik was zeer tevreden, de dag na mijn halven een wedstrijd winnen was echt super. Mijn zoetje werd in de spurt net tweede maar ze liep een super tijd (40'30") en werd eerste in haar reeks. Geert werd knap vierde veteraan, het weekend werd alleen beter en beter. Zaterdagavond trokken we dan naar Ninove waar er een fuif was van TMF en sponsor Den Blompot. Koen Naert, Kim Barbé (bv, te zien op sporza) en Philip Vanlierde waren ook van de partij.

 DSC05997

DSC05993

DSC06002

De zondag besliste mijn zoetje dan om deel te nemen aan de statieloop. Geert ginger ook lopen, dus besliste ik om ook maar mee te lopen, maar dan wel samen met Geert. Mijn zoetje mocht eerst starten, de vrouwen moesten appart loppen. Ze liepen 5.1 kilometer en mijn zoetje werd er knap derde en dit met terug 1' sneller dan vorig jaar. Dan mochten Geert en ik van start gaan voor een wedstrijd over 12.8km. We gingen niet al te snel van start omdat we de wedstrijd goed gingen indelen. Steeds wat sneller gingen we, bij het ingaan van de laatste ronde kwamen we dan bij twee atleten aansluiten, waaronder een  concurrent voor Geert voor zijn categorie. We liepen dan wat tactisch en in de spurt konden we het dan mooi afmaken, Geert werd knap tweede veteraan. Zo sloten we ons loopweekend af met zeer mooie resultaten.

DSC06006

DSC06019

18:10 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Sterk Twee zeer sterke prestaties dat je levert op 2dagen ''hallo kroket''. Maar zo is het wie veel en vooral goed traind geraakt voorop. Tot in Oostende voor de laatste wedstrijd van het OLC

Gepost door: Clint | 05-10-09

fantastisch Zoetje,

Hoe kan ik u nog feliciteren met u halve marathon, je liep uitstekend en gemakkelijk vrijdag! Ik leefde echt mee met u wedstrijd en was even nerveus als jij en hoopte op een sterke chrono, want je verdiende het! En ja hoor het is gelukt! Ik was overgelukkig vrijdag! Chapeau!
Dan nog 2 x lopen dit weekend echt sterk, er zullen je dit niet veel na doen geloof me!

Zie u zo graag en ben zo trots op u
xxx....

Gepost door: zoetje | 05-10-09

klasse Beste medeblogger, gefeliciteerd met je wedstrijd in Kuurne. De sfeer is er idd geweldig. Toch is een PR er niet makkelijk met het vele dubbelwerk. Waar gaat dit nog eindigen...

Gepost door: joost | 06-10-09

speedy stiepi? fantastische tijd in kuurne,amaai,en de sterkste jaren moeten nog komen

gr luc en sophie

Gepost door: luc | 06-10-09

De commentaren zijn gesloten.