19-10-09

'T zit erop

Zaterdag gingen we van start in de massa jogging meubelen Den Olifant (na rapper dan een ezel, nu eens een olifant). Dit was ook de afsluiter van het Oostends Loopcriterium. Voor de start zag ik dezelfde concurrenten als de voorbije wedstrijden daar. Ik ging vlot van start en beslistte om een goed tempo te lopen in het begin, omdat het vervolgens naar het bosje ging en daar lag het behoorlijk vuil en gevaarlijk. Toen we in het bosje aankwamen begonnen mijn voeten al wat te schuiven dus nam ik wat gas terug om zeker niet te vallen. Op de goed beloopbare stukken liep ik dan terug wat door. Na de eerste ronde had ik een kleine halve minuut voor op Patrick vanpeteghem. Ik beslistte om een goed tempo te blijven lopen op de goede stukken en zeer voorzichtig te zijn in de bochten want in het begin heb ik toch een paar keer moeten opletten. Ik kwam zo als eerste over de meet en wist daarmee ook de eindoverwinning van het OLC op zak te steken. Tweede werd Patrick Vanpeteghem (ook tweede in het criterium) en derde werd Karel Moerman. Iets verderop kwam Geert als derde in zijn categorie over de meet en nog ietsje later kwam mijn zoetje als tweede dame aan na Gwendolyne Dedeyne. Hiermee won ook mijn zoetje het OLC, zo zijn we terug het snelste koppel van het OLC :) Ze liep zelfs terug een 40" sneller dan vorig jaar en dit op een vuil parcours met toch wel wat wind.

DSC06119

(met/onder politie begeleiding)

DSC06121

DSC06123

DSC06125

Op zondag ging het dan richting Oostkerke om er mee te lopen in de Polderloop, een wedstrijd over 7.2 of 14.4km. We kozen alle drie om van start te gaan op de 14.4km (de één beslistte al sneller dan de ander :)) Toen het startschot weerklonk konden we van start gaan, het ging niet supersnel van bij het begin maar zo bleven we met een mooie groep samen. Ook Geert zat in  die groep. Ik keek geregeld eens achterom om te kijken of hij er nog bij zat. Na twee kilometer kwam Marc <timmermans op kop lopen en ging het plots wat sneller. We waren plots met drie weg, ook Frederik Debacker zat bij ons, hij liep de 7.2km. Onze voorsprong bleef echter beperkt tot zo'n 60-tal meter. Toen het tegen wind was ging het tempo iets omlaag en zag ik dat Geert aan het terugkomen was, toen hij bijna terug bij ons was versneldde Marc terug, hij zag het namelijk niet echt zitten om Geert erbij te krijgen. Na de eerste ronde liepen we nog met z'n tweeen op kop. Met nog 4km te gaan ging ik er vandoor. Ik ging op een vlot tempo door en wist zo de wedstrijd te winnen in 51', Marc kreeg het nog wat lastig en had niet zoveel meer over toen het groepje van drie achter hem begon te spurten, hij kon het nog net volhouden Geert werd vijfde in totaal en werd hiermee ook terug derde in zijn reeks Mijn zoetje, die niet van plan was om de langste afstand te doen liep een goeie wedtsrijd en werd knap derde, tweede in haar reeks. Dit met terug zeer veel wind, zeker de laatste twee kilometers waar het toch wel tegenwind was. Zo konden we tevreden terug naar huis met een mooie zak gevuld met podiumplaatsen :) Op naar de volgende!

10:19 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

super Schatje,

Van harte proficiat met al u prestaties het voorbije seizoen, je hebt echt een schitterend seizoen achter de rug, er zijn geen woorden voor!! Ben zo fier op u!!
Proficiat met onze dubbel overwinning!!

Hou van u
xxx

Gepost door: zoetje | 20-10-09

verdiende winnaar van het O.L.C. Een dikke proficiat ! Het seizoen is misschien op zijn einde aan het lopen maar al die kampioenschapsfeesten die nu nog zullen volgen .... 't zal nog een drukke tijd worden !

Gepost door: wim | 21-10-09

OLC Ja inderdaad dik verdiende eindzege.Heb een paar seconden in eerste positie gelopen maar niet voor lang (lacht) . Dit op een van de mooiste wedstrijden van het olc was je in zeer goede doen . Ook succes in 2010 met veel mooie looptijden hier ant zéétje

Gepost door: Clint | 22-10-09

De commentaren zijn gesloten.