16-11-09

Ploegsteert was eenzaam lopen

Op woensdag 11november stonden we traditiegetrouw in Ploegsteert aan de start, ditmaal koos ik eens voor de halve marathon. Mijn zoetje en Geert kozen voor de 8km, zij mochten dan ook als eerste starten en deden het zeer goed, Geert werd vierde in zijn categorie, mijn zoetje werd knap zevende dame en liep 40" sneller dan vorig jaar. Twintig minuten na hun start was het aan mij om ook te schitteren. De start ging razendsnel en daar had el hachimi een groot aandeel in want hij stoof weg, was precies voor een korte cross, hij liep van begin tot einde aan de leiding. Ikzelf was goed gestart maar zat net enkele meters achter een groep van zo'n tien man. Na een tweetal kilometer kwam ik erbij samen met Chopin (sterke Franse loper) maar lang duurde het niet want er kwam een Keniaan aan de kop lopen en die ging wat te snel, ik moest het groepje laten gaa,. Een kilometer verder zag ik ook dat Francky Hernould had gelost. Ik bleef op een constante afstand van Fraancky lopen. Ik had wel niet echt een supergevoel in de benen maar heel slecht was het nu ook weer niet, ik bleef tot aan kilometer 14 op dezelfde afstand hangen tot ik plots eens rechtdoor ging terwijl we naar rechts moesten, dus was het stoppen en terug keren. Ondertussen was die loper die net achter mij zat bij mij gekomen en verseneldde direct, ofwel was het bij mij gebroken want mijn benen wilden plots niet echt meer vooruit. Het werden nog lange kilometers tot het einde want de wind maakte het ook nog eens zeer lastig lopen. Ik kwam zo als zestiende over de meet in 1u11', niet echt tevreden en met pijn in de kuiten, het was een eenzame wedstrijd want ik liep een 18kilometer helemaal alleen. Jammer maar het kan niet iedere keer prijs zijn, op naar de volgende en we zien wel.

Vrijdagavond gingen we dan met heel de bende gaan eten en bowlen, dit op Tom Compernolle zijn verjaardag, hij zou er 34 geworden zijn. Het werd een goeie avond waar er mooie herineringen werden bovengehaald.

Zondag ging het dan richting Brugge, het was terug de Run For Fun. Een wedstrijd over tien kilometer en dit langs de mooie vestingen in Brugge. Jammer genoeg begon heet hevig te regenen net voor de start waardoor het precies op een cross leek. Ik ging in het begin mee met de kopgroep en toen we halfweg de eerste ronde waren plaatste ik een versnelling, niemand volgde waardoor ik al snel een mooie voorprong had. Ik bleef op mijn tempo doorlopen, maar lette toch steeds goed op in de bochten want die lagen toch wel gevaarlijk. Zo kwam ik als eerste over de meet. Iets later werd Geert vijfde, hij blijfty sneller en sneller lopen. Hij werd tweede in zijn categorie. Nog ietsje later kwam ook mijn zoetje als eerste over de meet. Het was terug een goed weekend (weekje). Op naar de volgende.

DSC06206

DSC06205

DSC06204

 

 

09:35 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tikkeltje Voor één keer een tikkeltje minder goed . Maar je tijd is wel ok hé, jawadde toch sterk. Alé tot op de prijuitreiking in Januari van het Oostends LC jij bent nr 1 hier voor 100%

Gepost door: Clint | 17-11-09

Hallo Geertje ik zie dat je nog steeds aan de gang zijt.Waar is den tijd naartoe dat we wekelijks duels uitvochten.
Groeten Jean Weijts.

Gepost door: Jean Weijts | 05-12-09

De commentaren zijn gesloten.