11-01-10

Winters weertje in Lombardsijde

De afgelopen week stond in het teken van afwachten, steeds weer naar de weerberichten kijken en hopen dat het zaterdag zou doorgaan. Af en toe eens gebeld of het zou doorgaan, er werd gezegd dat er een definitief besluit ging komen om 12u30, dus dan nog maar eens gebeld, en het ging door :)

Ik had ondertussen al besloten om de 5km te lopen, want met z'n koude was het voor mij niet aangeraden om lang diep te gaan met zo'n koude. Heb al eens een longontsteking opgelopen en dit wil ik niet meer meemaken. Toen we van start gingen trok ik goed door en al na de eerste bocht was het duidelijk dat het tussen Lieven Vandebroucke en mezelf zou gaan. Lieven bleef aanhaken maar na een kleine kilometer moest hij dan toch een gaatje laten, ik ging goed door en kon op het strand een mooi tempo aanhouden. Op de terugweg was het wat uitkijken op de paadjes om niet te vallen maar ik kon mijn plaats vasthouden en zo won ik de eerste wedstrijd vvan het jaar, voor Lieven Vandebroucke en Elie Hoet. Ietsje later werd mijn zoetje ook knap eerste, ze liep een sterke wedstrijd en eindigde met dezelfde tijd als vorig jaar en dit met zo'n weer, echt sterk bezig.

Een beetje later was het dan de start  van de tien kilometer, ditmaal terug met een Stieperaere aan de start, maar ditmaal koos mijn broer voor de lange afstand. Mijn zoetje en ik bleven samen bij hem en hij liep een sterke koers. Hij was als laatste vertrokken en hij bleef maar lopers inhalen. Hij kwam aan in 56'30" wat voor hem zeer goed is en zeker in zo'n slecht weer. Stijn Fincioen won de 10,3km voor de tweede keer, sterk gedaan.

Na de prijsuitreiking was het de tombola en jawel, mijn zoetje won de hoofdprijs. Het was een superbegin van het nieuwe jaar. Ik wil mijn ouders bedanken om in zo'n weer te komen supporteren, jammer dat Geert en Carine wat teveel sneeuw zagen vallen om lags te komen. Op naar de volgende :)

10:07 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Eerste Ja het begint al goed met je dat is 1 / 1. Voor de eerste keer in het nieuwe loopjaar, bravo. En dat is barkoud weer. Mijn 2010 marathon zie mijn blog;-) . Tot op de volgende wedstrijd

Gepost door: Clint | 11-01-10

Brrr In zo'n weer, beir zeg!
Succes in het komende jaar!

Gepost door: Koen Naert | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.