02-03-10

Zware wedstrijd

Geert had in de loop van de week een wedstrijd gevonden in Henegouwen, een wedstrijd over een goeie 13km. We besloten om daar te gaan lopen. Het zag er een leuke wedstrijd uit, eens toegekomen zagen we Patricia delvael en haar man Stefaan. Die wisten ons te vertellen dat het een zwaar parcours was met enkele piitige hellingen in en ze vertelden ons ook dat de laatste kilometer nog goed bergop was. De start gaf hen alvast goed gelijk, het was direct bergop. De tegenstand mocht er ook wel zijn, met Abdelhadi El Hachimi, Stefan Vandenbroeck, Christian Nemeth en nog enkele Walen. Er waren heel veel lopers aanwezig, een grote groep van 1100lopers ging van start. Ik ging mee voorin, al waren er direct twee atleten vandoor, Stefan en Abdelahdi, de twee sterkste lopers van dit grote pak. Daarachter een groepje waar ik kon aanhaken, al wou ik wat overhouden voor de komende hellingen en die kwamen sneller dan verwacht, want in de eerste 7km ging het constant bergop-bergaf, met nog wat stukken tegenwind maakte het lopen zeer lastig. Ik kreeg het wat lastig rond de 6km, dit met de laatste weken rust en lichte opbouw was dit normaal (mijn langste duurloop in Februari was 12km), na 8km ging het langs de vaart en wa het eindelijk vlak lopen. Ik kwam er goed door en het ging veel beter. Aan 10km moesten we nog eens door het bos en over een helling om dan wat te dalen en dan te beginnen aan de laatste zware helling. Ze hadden het voordien gezegd en het was waar ook, het was een pittig einde. Ik kwam als 8ste over de meet en was tevreden met het resultaat, het was een geslaagde test. Geert volgde iets verrderop en werd 20ste, en was hiermee tweede in zijn categorie. Dan kwam mijn zoetje, ze liep een zeer sterke wedstrijd en eindigde knap als vierde dame. Zeer tevreden konden we terug naar West-Vlaanderen. Op naar de volgende :)

20:37 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

valsplat Ja valsplat is zwaar kan er van meespreken vorige week pff. En dan zal jij hier meer op je gemak kunnen lopen omdat het hier vlakker is! Het zijn goede trainingen :-). Ja grote kans dat ik 15 x ga zeggen tegen proficiat hé. in het Criterium of elders aan een ander criterium...

Gepost door: Clint | 02-03-10

super Petoetje,

Je liep super echt waar! Als je weet hoe het parcours er is!! We hebben allemaal een goede prestatie neergezet! Hopelijk kunnen we samen in 2010 nog veel mooie resultaten halen.

xxx...

Gepost door: zoetje | 08-03-10

De commentaren zijn gesloten.