08-04-10

Goed paasweekend

Zaterdag startte ons paasweekend in Oostende, daar stond er een wedstrijd over een goeie 10km op het programma, het is daar steeds een echt feest want er zijn ook optredens en er is veel randanimatie. Voor de start zag ik man in form Bert Deschodt en ook Jurgen Dereere. Het was Bert die het snelst van start ging, ik ging direct mee en al snel hadden we een voorsprong op de rest. We deden elk wat van het kopwerk en Bert gaf een goeie indruk. Na de eerste ronde was onze voorsprong al redelijk groot. Toen we terug in het bosje waren plaatste ik een versnelling en Bert liet me direct gaan. Mijn voorsprong werd stelselmatig groter en groter. Bij het ingaan van de derde ronde had ik een kleine 30" voorsprong. De laatste ronde kon ik dan op een vlot tempo verder lopen en het bleef goed gaan. Zo won ik voor de derde maal op rij deze wedstrijd, ik was zeer terveden want er was familie aanwezig en ik hoorde terug veel mijn naam, doet altijd deugd, waarvoor dank. Bert Deschodt werd knap tweede voor Patrick Vanpetegem. Geert werd iets later zevende en tweede in zijn categorie (hij werd zelfs even bijgestaan door Jurgen Dereere die in de laatste ronde opgaf). Mijn zoetje liep een zeer sterke wedstrijd en probeerde van bij de start snel door te gaan. Dat leverde een knappe derde plaats op en hiermee werd ze eerste bij de seniors. deel één van het weekend zat erop en we konden met een goed gevoel terug naar huis.

DSC06693-1

DSC06702-1

DSC06704-1

Op paasmaandag stond Ichtegem op ons programma, dit is een wedstrijd van het houtlandcriterium. Tijdens de opwarming zag ik Chritophe Clyncke, hij is bezig met een comeback (in het spoor van Kim, Tia, Justine, ...) Ook Jochen Tourlousse (leider in de tussenstand) was van de partij. Het was even afwachten hoe de benen hersteld waren na zaterdag. Toen we gestart waren ging het niet super snel, ik bleef vooraan meegaan met Jochen, na de eerste bocht begon Aleksander Stekic te versnellen maar lang duuurde dit niet. Toen we tegenwind begonnen te lopen wou er niemand echt op kop lopen, zo vormde zich een grote groep van 20 man. Ik begon dan maar het tempo wat te verhogen en het begon wat op een lint te geraken. Toen het terug meewind was ging ik nog wat sneller lopen en alleen Jochen kon aanpikken. We liepen snel een voorsprong bijeen op een groepje met daarin Christophe Clyncke, Lieven Vandenbroucke, Kenneth Vandendriesche. toen besloten Jochen en ik om elk wat van het kopwerk te doen en dit lukte aardig, al voelden mijn benen nog steeds niet super aan. Naarmate we werde liepen kwamen mijn benen frisser en frisser. Toen we terug meewind hadden begon ik terug een goed tempo te lopen om het groepje achter ons niet dichter te laten komen, maar Jochen liet me plots gaan. Zo was ik er alleen vandoor. Met nog een goeie twee ronden te gaan vond ik het wat vroeg om alleen door te gaan maar ik had nu een gaatje dus bleef ik op een stevig tempo verder gaan. Hert gaatje werd groter en groter, ik had er niet echt zicht op maar ik hoorde iedereen maar roepen dat het een mooie voorsprong was. Ik kon mijn tempo goed vasthouden en bleef ook tegenwind goed doorgaan. zo won ik, na zaterdag, mijn tweede wedstrijd van het weekend. Ik had een halve minuut voor op Jochen die het groepje nog voorbleef. daarin haalde Christophe (eerste Ichtegemnaar Lachen ) het voor junior Kenneth en Lieven werd mooi vijfde.  Geert liep terug een goeie wedstrijd en werd terug tweede in zijn categorie. Mijn zoetje liep terug een knappe wedstrijd, ditmaal met een rustigere start, ze werd zeer knap tweede en was terug eerste bij de seniors. Zo haalden we terug allemaal dezelfde plaatsen als zaterdag. Zo gingen we terug zeer tevreden huiswaarts. Op naar de volgende.

DSC06722-1

DSC06723-1

DSC06729-1

DSC06742-1

10:10 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

2x proficiat Gefeliciteerd met de 2 zeges, je hebt ze niet gestolen! Weinigen zullen het je nadoen.

Gepost door: Bert | 08-04-10

Proficiat met je 2 overwinningen.
Ik heb nog foto's van jullie. Ik stuur ze vanavond door!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 09-04-10

Dikke proficiat Weer sterk é zeg!! Beide weer een goeie prestatie neergezet! Hoe doen jullie het toch steeds weer opnieuw? ;)
Greetz J.

Gepost door: Jurgen Wyllie | 12-04-10

De commentaren zijn gesloten.