28-04-10

Afscheid van de Sint-Jansloop

Vrijdag na het werk ging het richting Torhout om er deel te nemen aan de 10km. Ik starte vlot en ging direct mee aan kop lopen samen met Christophe Clyncke. Na nog geen kilometer was er even verwarring toen een seingever ons plots naar de andere kant op stuurde, het was even wat raar rondlopen maar al snel gingen we er terug vlot tegen aan. Na een twee tal kilometer gingen Pieter Rijnders en Dieter Brouckaert ervandoor. Achter hen zat ik in een groepje van vier. Ik deed het meeste kopwerk maar na vijf km moest ik na een versnelling van Bart Verkaemer toch even passen. Een kilometer verder kwam ik terug bij hem en zo liepen we terug even samen. Op twee kilometer van het einde vernselde hij nog eens en moest ik hem definitief laten gaan. Zo werd ik vierde, Dieter won de wedstrijd voor Pieter. Ik had even voor de start een bloedneus en had er tijdens het lopen steeds last van, volgende keer beter.

Op zondag stond er terug een wedstrijd op het programma, dit terug in Oostende, de Sint-Jansloop. Een wedstrijd over 10km met daarin enkele pittige hellingen, en dit jaar met veel wind erbij. Van bij de start ging ik op een goed tempo ervandoor. tot aan de eerste helling ging Steven Broucke en Patrick Vanpetegem mee. Vanaf dan ging ik alleen door en kon mijn voorsprong steeds vergrooten. Zo won ik  de wedstrijd voor de tweede keer. Patrick werd tweede en Steven Broucke derde. Even later kwam Geert over de meet en dit als derde veteraan. Mijn zoetje was voor mij aangekomen (ze moesten 2 ronden lopen en de mannen 3) Ze werd knap derde en werd daarmee eerste senior. Zo haalden we terug drie podiumplaatsen. Maar jammer genoeg kwam er slecht nieuws voor de prijsuitreiking. Mark Poppe vertelde dat hij ermee ophield, geen Sint-Jansloop meer. Het was nochtans een zeer mooie organisatie en een super parcours, wel zwaar maar leuk om te lopen.

 

19:41 Gepost door Stiepi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

sterk Sterke prestatie, leuk om je eens te zien lopen !! Jammer dat het de laatste keer was want dit is een van de betere wedstrijden van het O.L.C. Tot zondag, ik zal supersnel !!!! lopen want moet naar een familiefeest; Het is maar dat je weet dat je er een concurrent zal bij hebben....... Ik mag toch ook eens dromen hé !

Gepost door: wim | 29-04-10

De commentaren zijn gesloten.