02-08-10

Update

Tenerife:

een paar dagen na de nacht in Torhout gingen we op reis naar Tenerife,  waar we genoten van ee nzalige en deugdoende vakantie. Het was er ook wat uitrusten na het eerste deel van het loopseizoen. We hebben er echt een super zalige tijd opzitten, jammer genoeg vliegt de tijd ook steeds en moesten we terug naar huis.

Nieuwpoort:

voor de eerste wedstrijd na de reis gingen we richting Nieuwpoort waar er een strandloop plaats vond van zo'n 7km. Van bij de start trok ik goed door om een goeie test te hebben, al snel waren we met z'n twee weg, Stijn Garain en ikzelf liepen snel weg van de rest. Het was goed opletten waar we liepen want plots zaten we tot aan onze knieen in het water. Tot aan kilometer 5 liepen we elk wat op kop tot Stijn versnelde, Ik moest hem laten gaan maar wist wel dat hij veel sneller was dan mij, hij liep een zeer sterk cross seizoen. Zo werd ik tweede en was tevreden met de test. Mijn zoetje en haar vader liepen samen, ze werd zeer knap derde dame.

Sint Juliaan:

toen we vrijdag naar sint juliaan reden hadden we al snel door dat het heet ging zijn om te lopen, de temperatuur bleef heel de avond hoog. ik had gehoopt dat het iets frisser ging worden maar het bleef bij hopen. Gelukkig startte iedereen rustig waardoor we toch konden geewoon worden aan die dertig graden. Al snel waren we met een vijftal weg, daarbij zat ook Glenn Vermander, ik had voordien nog gezegd dat ik hem wat ging proberen te hazen, het werd een toffe wedstrijd en iedere ronde loste er iemand uit ons groepje, de laatste kilometer ging ik iets sneller lopen, niemand ging mee en zo won ik de wedstrijd die aan zijn eerste maar zeker geslaagde uitgave was. Glenn werd tweede dus was het een goeie wedstrijd voor ons beiden. Mijn zoetje liep terug een goeie wedstrijd en werd tweede, en zelfs eerste in haar reeks.

Koekelare:

de dag na sint-juliaan gingen we terug van start, ditmaal in Koekelare. In de ochtend gingen we eerst nog naar de trouw van Thierry en Stefanie. Het was een zeer leuke en mooie mis. In Koekelare was het laf weer, van bij de start ging het direct snel, het was Bart Bleyaert die de boel open trok. Samen met Bart en Aleksander Stekic gingen we ervandoor. Na een ronde moest Bart eraf en de volgende ronde moest ik er ook af, mijn benen liepen helemaal vol, het waren loden blokken. wellicht door de warmte van de dag voordien en het laffe weer de dag zelf. Ik moest ook nog Jochen Tourlousse voorbij laten gaan want het ging echt niet meer vooruit. Ook aleksander had het precies wat moeilijk want Jochen wist de wedstrijd nog te winnen. Mijn zoetje had ook last van de warmte, ze werd vijfde, ze werd wel nog tweede in haar reeks. lang konden we niet blijven want we moesten nog naar het trouwfeest. het was een zeer tof feest, lekker eten, veel gedanst, veel ambiance, voor herhaling vatbaar :)

Blankenberge:

Mijn zoetje wou graag lopen in Blankenberge, hadden er nog nooit gelopen dus beloofde eens iets nieuw te worden. toen we toekwamen vertelden ze ons dat het een zwaar parcours ging worden. Ik had beloofd om bij mijn zoetje te blijven en deed dat dan ook. Ik vergzelde ze tijdens deze wedstrijd met veel variatie van ondergrond, duinen, trappen, strand en water. ze liep een goeie wedstrijd en kon beslag leggen op de vijfde plaats.

Oostende:

terug was het al heel de dag warm, ze hadden nochtans gezegd dat het iets frisser ging zijn aan de kust maar eens in oostende aangekomen bleef het warm. Voor de start zag ik dat Nico Aalgoet ook aanwezig was. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden, ik ging van bij de start stevig door en al snel zag ik dat er niemand mee ging. Ik bleef op een stevig tempo doorgaan en zag mijn voorsprong geleidelijk aan groter worden. Het was warm en afkoeling kwam steed van pas. Ik won de wedstrijd met een goeie 20" voorsprong op Nico. Mijn zoetje liep ook een goeie wedstrijd al kreeg ze op het einde toch terug wat last van de warmte. Ze werd toch nog mooi derde in haar categorie. Na het podium was er een heerlijke bbq en gingen we nog samen met Jurgen een heerlijk terrasje doen. het werd een zeer aangename avond.

Bekegem:

de dag na oostende stond er terug een wedstrijd op ons programma, ditmaal was het een wedstrijd van mijn loopclub, de molenlopers van bekegem. Voor de dames waren het twee ronden ofwel 7.5km. De heren mochten het dubbbele doen. Ik had terug beslist om bij mijn zoetje te blijven, Samen liepen we een mooi constant tempo, mijn zoetje liep als tweede binnen en was zeer tevreden over haar wedstrijd. ik liep dan nog twee ronden wat sneller met Jurgen die de fietsbegeleiding voor zijn rekening nam. het was leuk om samen zo de wedstrijd af te maken.

Koksijde:

de strandloop van koksijde stond dit jaar terug op het programma, ik ging er terug van start op de 10km, mijn zoetje op de 5km. Ook Francis Vansteenbrughe ging terug van start op  de 10km. Het beloofde terug een boeiende strijd te worden. In het begin gingen we er samen vandoor met nog 3atleten van de 5km. Toen de lopers van de 5km weg waren waren het nog Francis en ik die voorin zaten, samen liepen we elk op kop. Tot kilometer vier konden we samen blijven, toen versnelde Francis en moest ik hem laten gaan, ik bleef op mijn eigen tempo verder gaan, achter mij werd het gat steeds groter dus was mijn tweede plaats veilig, zo waren de eerste twee plaatsen van vorig jaar nu omgekeerd. Derde werd Dimitri Caby die aan een comeback bezig is. Mijn zoetje liep op de 5km ook naar een podiumplaats, ze werd knap derde. Tevreden konden we huiswaarts keren.

De Panne:

een paar dagen na koksijde stond er terug een strandloop op het programma, nuwas het in de panne te doen. er stond zeer veel wind en het parcours was zwaarder gemaakt met het jaar voordien. Ik had me voorgenomen om snel te starten en op een goed tempo door te blijven gaan, toen we gestart waren ging alles volgens mijn plan. Al snel was ik alleen er vandoor. Tegen wind bleef ik op een goed tempo doorgaan en zagdat de voorsprong steeds groter werd, de laatste 600m moesten we nog eens door de duinen wat het toch nog lastig maakte maar het ging goed. Even later liep mijn zoetje naar een mooie zesde plaats, vierde in haar categorie. Op het einde begon het dan nog eens goed te regenen waardoor het toch nog iets zwaarder werd. Nadien gingen we nog een lekker frietje eten en zo zat er terug een geslaagde dag op.

Ardooie:

het werd terug hetzelfde scenario als in Bekegem, ik liep eerst samen met mijn zoetje (3ronden) dan liep ik nog twee ronden snel. Ik haasde samen met Juan Vandeweeghe, ook Kristof Haverbeke liep bij ons, het was leuk samenlopen en mijn zoetje liep terug een sterke wedstrijd. Ze werd knap derde, tweede in haar categorie. Dan begon ik aan mijn wedstrijd en kon nog veel lopers inhalen. Zo werd ik nog dertiende en liep ik mijn twee ronden aan een stevig tempo. Zo ben je terug wat mee, op naar de volgende.

21:23 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.