13-09-10

Terug wat wedsrtijden gelopen

Woensdag was er terug een wedstrijd van het OLC, ditmaal in de nieuwe koerswijk. De hele dag was het al regenachtig maar een paar uur voor de start klaarde het eindelijk op, alleen was het van korte duur want enkele tellen voor de start begon het terug te regenen, niet eecht aangenaam maar we moesten er ook door. Ik starte goed om snel binnen te zijn. In de bochten was het steeds goed opletten om niet uit te glijden. Ik kon steeds een goed tempo blijven lopen en won zo de wedstrijd voor de derde maal op rij. Al was ik wel goed uitgeregend, net na de aankomst stopte het dan met regenen, typisch Belgisch. Mijn zoetje liep een goeie wedstrijd en werd knap derde algemeen en tweede in haar categorie. 

Enkele dagen later vertrokken we richting Nederland, waar we zoals ieder jaar deelnemen aan een 8 mijl. Het was de 20ste editie en het deelnemersveld was enorm sterk voor deze jubileum editie. Het beloofde ook nog eens een warme editie te worden want het werd steeds warmer en warmer. Van bij de start lag het tempo direct hoog en toen Stefan Vandenbrouck aann de kop ging lopen ging het zeer snel. We waren met een man of veertien en het werd plots een lang gerekt peleton. Na vier kilometer giing het voor mij wat te snel en liet ik een gaatje op de lopers voor mij.Ze liepen maximum twintig seconden voor mij uit. Jammer genoeg kwam ik er niet meer bij, ik kwam nog tot op tien seconden van de twee lopers voor mij maar toen zij begonnen te spurten liepen ze iets verder weer uit. Ik werd zo tiende en was daar zeer tevreden mee. Mijn zoetje kende wat een minder moment maar ze kwam toch nog als derde senior over de meet. Na een heerlijk hollands pakje friet gingen we terug naar huis. het was een aangename maar zeer warme dag.

20:54 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-09-10

Nieuwe update

Halve marathon:

Vroeg vertrokken richting Nederland maar toch vast gezeten in de file, een enorme file was het. Steeds werd die groter en groter. op een gegeven moment was het nog trager dan wandelen maar gelukkig waren we er nog op tijd. Wel meer dan zes uur in de wagen gezeten in plaats van 3,5uur. Het was redelijk goed loopweer, en de tegenstand kwam vooral uit Belgische hoek. Met Gino Vangeyte en Vladimir Tonchinski. De start was samen met die van de 10km en weg waren we, ik zat in een tweede groepje met allemaal 10km lopers. Na hun aankomst moest ik de rest verder alleen afwerken, ik had geen goed gevoel in de benen en moest nu zelf nog een 11 tal kilometer alleen lopen. Ik bleef mijn tempo verder lopen en kwam als derde over de meet in 1u12'. Niet helemaal tevreden van de tijd maar dat lag wellicht aan de lange wagenrit. Mijn zoetje liep een knappe tien kilometer en eindigde mooi als tweede.

Torhhout:

De dag na de halve marathon vertrokken we vroeg terug naar belgie, dit om zeker op tijd te zijn voor de wedstrijd in Torhout. Daar moest mijn zoetje lopen voor haar criterium. Ik had beeslist om bij haar te lopen en tijdens de rit hadden we besloten dat ik mijn laatste rondje nog eens ging doorlopen. Mijn zoetje liep terug een goeie wedstrijd al voelde ze het wel wat in de benen maar ze zat goed vooraan met een derde plaats in haar reeks en zo mocht ik beginnen aan mijn rondje, ik giing van plaats 45 naar plaats 19. Het ging goed, zeker de dag na die halve marathon.

Mariakerke:

vrijdag 13 augustus stond Mariakerke op het programma, terug een wedstrijd van het OLC. zoals ieder jaar staan er enkele goeie namen aan de start. Van bij de start waren we al snel weg met z'n drieen. Alexander Diaz en Theo Vandenabeel waren  mee. Toen Alexander versnelde ging ik mee en moest Theo een gaatje laten. Alexander vesnelde nogmaals en toen moest ik ook een gaatje laten. Zo waren de posities vastgeleld nog voor halfweg koers. De laatste kilometer kreeg ik af te rekenen met stevige steken in de maag, ik kon niet anders dan vertragen maar mijn tweede plaats kwam niet meer in het gevaar. Iets vroeger kwam mijn zoetje als tweede over de meet, eerste in haar reeks. In de avond nog met een paar vrienden naar de Paulusfeesten geweest, het was nog een leuke avond.

Trio-triatlon:

Eerder op de week had ik plots eens iets nieuws in mijn gedachten, mee doen aan een trio-triatlon. samen met mijn broer en zoetje maar mijn broer kon niet dus gezocht naar een vervanger en al snel kwam er een positief antwoord van Jurgen Wyllie. Ik ging voor de eerste keer in mijn leven in een kanaal zwemmen, 750m zwemmen, het was eens iets anders. en ik had direct al veel fans, mijn zoetje haar ouders, haar tante en oom, Patrick Decoster die ook voor de kleren zorgde en ons rondvoerde en ook alain Poppe met z'n vrouw. Een minuutje voor de start mochten we het water in, het was wat fris in het begin maar eens bezig met zwemmen voelde ik het niet meer. Ik kwam uit het water met een paar man achter mij, dan was het aan Jurgen om de fietsproef aan te vatten, hij deed het zeer goeed en mocht wisselen met mijn zoetje. ze liep terug een goeie 5km en zo kwamen we samen over de meet en zat de eerste wedstrijd van de TRIAmigos erop, het was een schitterende dag.

Strandloop Oostende:

Na mijn wateravontuur mochten we naar de kust, niet om er te gaan zwemmen maar wel om er van start te gaan op de strandloop, 6km voor dames en 9km voor de heren. Ik ging zeer snel van start en had al snel een mooie voorsprong, Ik bleef op een goed tempo verder lopen op het zware parcours. het was zeer veel door los zand lopen wat het toch wel lastig maakt. Het stuk op de dijk om wat te kunnen bekomen was dan nog eens tegenwind wat het nog iets lastiger maakte. Maar ik kon mijn voorsprong steeds uitbreiden en zo won ik voor de derde maal op rij de strandloop. Mijn zoetje had wat meer last van het  zand en werd vijfde, maar ze werd hiermee wel nog derde in haar categorie.

Bikschote:

de dag na de strandloop stond Bikschote op het programma, het was een wedstrijd waar ik als haas van dienst was. Ik ging wat hazen voor Glenn Vermander. het was leuk lopen en zeker toen we de laatste roonde met z'n twee ingingen. Ik won de wedstrijd voor Glenn, Mario vanacker werd derde. Mijn zoetje liep tot over halfweg samen met Marijke Guillemyn maar moest ze dan laten gaan, ze werd tweede maar wel eerste senior.

Nederlands uitstapje:

vrijdag gingen we naar de memorial kijken, het werd een leuke avond, zaten bij de atleten wat zeer leuk was, zeker doen de familie Borlee afkwam.

De maandag gingen we richting Nederland voor een driedaagse uitstap. Op maandag stond er een wedstrijd op het programma, ik mocht er zelfs tweemaal lopen. eerst de 5km en daarna de 10km. Het was een zeer aangename wedstrijd, schitterend parcours, zalige sfeer, goeed weer, alles om een goed resultaat te halen en dat was ook zo want ik won de 5,5km. Geert liep als training ook mee en werd zelfs nog vijfde in zijn categorie. Iets later stond de 10km op het programma. Na de eerste doortocht had ik enkele seconden voorsprong op een duo die wat bleef hangen. In de laatste ronde gebeurde dan waar ik voor vreesde, er keerde er eentje van terug en nam direct over. Ik haakte aan en besliste dan maar om alles op de laatste 500m te zetten en het was de goeie keuze want ik won de wedstrijd met enkele tellen voorsprong. Mijn zoetje liep de 10km mee en ze liep een sterke wedstrijd en eindigde net boven de 40'.

de dinsdag stond er een fietstochtje op het porogramma en wat het dorp bezichtigen en lekker gaan eten. de woensdag terug wat dorpjes bezocht en dan gaan lopen. ditmaal enkel de 10km en het beloofde een sterk bezette wedstrijd te worden. de dames mochten 7'59" vroeger starten dan ons en dus mocht mijn zoetje de spits afbijten, daarna was het aan ons om ze in te halen of toch te proberen. Ik ging vlot van start en had al snel enkele meters voorsprong maar voelde mijn benen wat, en liet me terug inlopen door een achtervolgend trio met daarin twee nederlanders en een rus. Het bleef tot halfweg gesloten en dan begon het. De rus kwam met een versnelling en nam direct een voorsprong van een 20tal meters, maar dan bleef hij hangen, ik ging er direct naartoe en er moest een nederlander lossen, zo waren we nog met z'n drieen. niemand kon elkaar loslopen dus moest de sprint het uitmaken wie ging winnen. We liepen alledrie naast elkaar om de laatste 400m te lopen. Het knalde los en al snel was ik tweede, ik kwam nog even terug tot bij Wouter Ploeger maar die had nog een jump over en zo werd ik nipt tweede. Nadien hoorde ik dat die kerel 3'48" op z'n 1500m heeft staan. Toen wist ik dat ik die in de spurt niet ging kloppen. Tijdens die spurt haalde ik nog net mijn zoejte in die wel een super wedstrijd had gelopen en voor het eerst onder de 40' liep en dit op een 10.2km. ze had de mooie tijd van 39'59".

Marke:

daar gingen mijn zoetje en ik van start om Eric Demuynck te plezieren, gelukkig waren we op tijd om de jogging mee te lopen, mijn zoetje had dan nog eens geluk want ze was eerste dame en kreeg daarvoor een mooie fruitmand. Het was een leuke avond, de dag nadien stonden er grondige werken aan het huis op het programma, dan in de vroege avond mocht mijn zoetje lopen voor de provinciale titel bij de vrije sporters. ze won de wedstrijd in nieuw clubrecord.

Poelkapelle:

de dag na de werken stond poelkapelle op het programma, het beloofde een spannende strijd te worden met Mathijs Casteele, toen we gestart waren wist ik al snel dat die strijd niet voor vandaag ging zijn, mijn benen sloegen dubbel toe, ik kan kort zijn over de wedstrijd, op Mathijs stond geen maat en bij mij ging het voor geen meter. Mathijs liep een nieuw parcoursrecord en ik kwam erachter als tweede over de meet. Gelukkig weet ik waaraan het lag, mijn zoetje liep daarentegen een super wedstrijd, ze liep de eerste 2ronden op kop en moest de laatste ronde twee vrouwen laten voorbij gaan die sowieso sterker zijn maar ze zit er dicht bij. Ze werd knap eerste in haar categorie. Op naar de volgende.

10:49 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |