19-10-10

Super afsluiter

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het OLC op ons programma, in de ochtend zag het er naar uit dat het terug slecht weer ging zijn maar na de middag klaarde het mooi op. Alleen de wind kwam goed opzetten en in het bosje lag het gevaarlijk om uit te glijden. Vanb ij de start ging ik goed door en al snel was ik er alleen van door. Toen ik in het bosje kwam wist ik dat ik moest opletten in de bochten maar na enkele bochten mocht ik nog meer opletten, ik lag er bijna en besliste om vanaf dan iedere bocht rustig te nemen en in de rechte stukken wat door te gaan. Ik kon steeds meer en meer mijn voorsprong uitbreiden waardoor ik ook de laatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium wist te winnen, zo sloot ik het criterium af met 12 overwinningen en één tweede plaats, dus een zeer geslaagd criterium. Karel Moerman wist in de spurt Glenn Vermander te verslaan. Mijn zoetje werd tweede in de wedstrijd maar werd hiermee eerste in haar reeks en wist ze net als mij ook voor de derde keer op rij het Oostends Loopcriterium te winnen. Na de wedstrijd mochten we nog eens op het podium, eerst mijn zoetje voor haar overwinning, dan mocht ik er op. Maar mijn zoetje mocht nog eens terug keren want ik had de micro overgenomen van Fons Roets. Ik had haar op het podium geroepen om haar te feliciteren voor haar derde zege in het criterium, maar daar bleef het niet bij want ik maakte een knieval voor haar en vroeg haar ten huwelijk en ze zei JA, echt een super zalig moment en onder luid aplaus van iedereen was het echt een kippenvel moment, puur genieten was het. Nu zoeken naar een goeie datum :) iedereen bedankt voor de bedankjes en voor de eerste trouwcadeaus ;) Ook wil ik mijn ouders en toekomstige schoonouders bedanken voor de steun iedere wedstrijd.Aan al de maten, we gaan der zeker nog een paar op drinken. Natuurlijk wil ik mijn zoetje ook nog eens bedanken voor alles, we gaan er een super trouw van maken.

verlovingsartikel 02.jpg

verloving01.jpg

13:01 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-10-10

Zwaar maar super weekend

Vrijdag was Kuurne de afspraak waar ik een doel van had gemaakt, ik wou er een mooie prestatie neerzetten, het was namelijk het Belgisch kampioenschap en vlaams kampioenschap halve marathon. ik hoopte op een nieuw record maar zag dat dit zeer lastig ging worden, er stond namelijk veel wind en dan begon het dan nog eens goed te regenen. Van bij de start had ik een goed gevoel en al snel zaten we met een grote groep, ik liep constant op kop van de groep samen met Peter Devocht en Didier Deveirman. De rest achter ons bleef steeds mooi uit de wind zitten. Na de eerste ronde zag ik dat de groep al meer begon uit te rekken. Ik ging iets sneller lopen waardoor er wat atleten moesten lossen. Na 10km begon Olivier van hoey ook op kop te lopen, vanaf dan liepen we een mooi en goed tempo. Iets verder op zag ik dat Aman Gemeda het groepje voor ons moest lossen, toen ging ik terug op kop lopen tot we hem hadden ingehaald. Dan begon de wedstrijd, olivier begon wat te versnellen en de laatste ronde gingen we met z'n vieren in, ik ging goed mee en kon steeds het tempo goed volgen. Na ongeveer een 17km moest elgasni lossen, ik kon Didier en Olivier nog volgen maar moest er voor het twintig kilometer punt er ook af Ik kwam als tiende aan in 1u10'24", slechts enkele seconden boven mijn record en dit in slechte weersomstandigheden. Hiermee werd ik 8ste op het BK en 6e op het Vlaams kampioenschap. Ik werd ook eerste west-vlaming maar de titel was niet voor mij omdat ik voor eendracht aalst loop. Ik wil echt iedereen beedanken die daar in weer en wind voor mij stonden, mijn zoetje, mijn ouders, haar ouders, gewoonweg iedereen bedankt, hoorde mijn naam overal, wa een super gevoel. Ik kon na de wedstrijd maar laat terug op temperatuur komen , was wellicht wat onderkoeld, nog wat blijven plakken en leute gemaakt, was een supper avond, alleen jammer van het weer.

De dag na Kuurne stond ik terug aan de start, ditmaal een 10km. Het zag er de hele dag goed uit tot een half uurtje voor de start, toen kwam het weer van kuurne terug boven. Man man, terug afzien in de regen. de start ging zeer snel (hoe zou dat komen?) maar ik ging direct mee met Didier en Mario. Mario was de eerste die moest lossen en na 2km en een heel stevige versnelling ging ik er alleen van door. Het was afzien in de regen maar dat was ik al wat gewoon van in Kuurne. Ik won de wedstrijd voor de tweede keer op rij en twee keer na Kuurne, ik was zeer tevreden. Ietsje later kwam mijn zoetje als tweede over de meet en daarmee werd ze eerste in haar reeks. Terug een mooie prestatie. op naar de volgende :)

16:13 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Izegem

Zoals ieder jaar gaan we naar Izegem om er daar deel te nemen aan de 10km. Ik wist die wedstrijd al eens te winnen, vorig jaar werd ik er tweede. Voor de start had ik niet echt een goed gevoel in de benen, dit door de verbouwingen, maar ik ging er de volle 100% voor. Van bij de start ging ik mee met de eerste versnelling die er kwam, toen het wat stil viel nam ik snel over om er alleen van door te gaan. Achter mij volgde een grote groep maar ik liep geleidelijk aan uit tot ik zo'n 30 tal seconden voor had, toen liep ik op hun tempo. Op het einde kwam Bart Colpaert nog iets dichter omdat hij aan het weglopen was van bij Filip Vanhaecke maar dichter dan 20" kwam hij niet meer. Het leuke aan de wedstrijd was dat ook mijn zoetje de 10km won, zo stonden we als koppel op het hoogste schavotje :) altijd leuk om zo samen te mogen staan. Haar neef liep ook mee, voor hem werd het zijn eerste 10km en hij deed het zeker niet slecht. Bedankt aan de vele supporters, was leuk lopen zo.

15:52 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Westerkwartier

Vrijdag gingen we met z'n allen naar Oostende om er deel te nemen aan een van de laatste wedstrijden van het OLC. Ik had er echt zin in en van bij de start ging ik er direct van door, er stond nog redelijk wat wind maar ik kon een goed en gelijkmatig tempo blijven lopen, zo won ik terug een wedstrijd van het OLC, mijn 11e overwinning in dat criterium. Ik was zeer tevreden van mijn wedstrijd, even was het schrikken toen ik iets voor de laatste ronde de ambulance zag staan en dacht dat het mijn zoetje was. Het was Chris Peeters die haar enkel zwaar had bezeerd, hopelijk herstelt ze vlug en is ze vlug terug van de partij. Mijn zoettje moest twee ronden lopen en liep naar een mooie tweede plaats bij de dames, ietsje later kwam ook haar vader aan, hij liep na een lange tijd terug mee. Op naar de volgende :) Bedankt ook aan de vele supporters, na de wedstrijd gingen we vlug eens kijken naar de mooie baby van Clint, nogmaals proficiat.

15:43 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |