22-11-10

Vlammen geblazen

Zaterdag ging ik samen met mijn zoetje naar Gistel, vorig jaar wonnen we er beiden maar dit jaar ging dit niet lukken, ik liep namelijk niet door want ik ging de dag nadien starten in Roeselare. Ik had mijn zoetje beloofd om wamen met haar te lopen en proberen haar aan een nieuwe overwinning helpen. Van bij de start liepen we een mooi tempo, steeds vlot en toch snel. Het was echt aangenaam lopen bij mijn zoetje. We liepen steeds verder uit op de tweede dame maar mijn zoetje bleef steeds goed doorgaan, we liepen steeds hetzelfde tempo verder. Toen we de laatste 3km ingingen kwam Serge Deblauwe bij ons, samen gingen  we naar de meet en daar had mijn zoetje nog wat kracht over om nog eens goed te versnellen, ze kwam aan in 49'16", zo werd ze voor het tweede jaar op rij eerste. Ze liep anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Nadien nog met vrienden naar een quiz geweest, het was echt tof om eens te doen. We eindigden halfweg het pak, de vragen over het frans waren er wat teveel aan voor ons. De dag nadien gingen we dan richting Roeselare, ik ging er deel nemen aan de korte cross. Aangezien het de laatste dagen veel had geregend had ik gedacht dat het vuil ging liggen en zag ik het echt goed zitten, maar toen we aankwamen was er geen spatje modder te zien, het beloofde dus een zeer snelle korte cross te worden. Het was ook mijn eerste cross van het seizoen en dit in een nieuwe clubtrui, deze van atletiekclub Beverhout. De start was van groot belang aangezien het slechts 2,7km was. IK zat midden in de groep maar toen we de eerste bocht doorgingen begon het allemaal, duwen trekken en valpartijen, ik moest me echt in bochten wringen om zelf niet te vallen. Vanaf dan kon het beginnen, vlammen was mijn taak. Ik kon beginnen aan een inhaalrace, geleidelijk aan schoof ik op, het was echt een zeer snel parcours en het was constant diep gaan. Toen we de laatste rechte lijn ingingen trok in vol door, ik had eerlijk gedacht dat ze me gingen inhalen maar het was omgekeerd, ik haalde nog drie atleten in en werd zo toch nog 28ste. Ik was tevreden van mijn korte cross, mits een iets betere start zat ik wellicht wat dichter maar het was wel te verwachten dat die start mijn ding niet was. Nadien nog gekeken naar de andere crossen en dan thuis gaan opwarmen, het was een leuk weekend en heb er terug een nieuwe ervaring opzitten.

19:07 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-10

Halve marathon van Ploegsteert

Op 11 november gaan we traditie getrouw naar Ploegsteert, zoals een 4000tal andere atleten. Het kleine dorpje wordt volledig overspoeld door lopers. Dit jaar ging het terug een koude editie worden, alleen was dit jaar ook de wind stevig van de partij. Eerst mocht de 8km van start gaan, mijn zoetje liep er mee en ik zag ze zeer goed van start gaan. Twintig minuten later mocht ik dan van start gaan. Ditmaal was ik goed gestart en zat ik direct in een klein groepje. Toen ik een paar meter voor me Frederic Colignon zag lopen ging ik er naar toe. Lang duurde het niet want ik was er nog maar goed en wel bij of hij begon terug te versnellen. Ik liet hem wijselijk gaan, ik liep samen verder met een andere Frederic, Colpaert was nu mijn metgezel. Na een goeie drie kilometer kregen we het gezelschap van Stephane Chopin, toen ik mensen zijn naam hoorde roepen wist ik dat hij te snel was voor mij en liet hem aan kilometer zes dan ook wijselijk gaan. Vanaf da viel ik wat alleen maar ik bleef vlot doorgaan. Iets voor kilometer negen begon een stuk tegen wind en dat was echt afzien. Ik liep samen met nog iemand maar moest steeds op kop lopen. Halfweg stond mijn zoetje en ze wist me te zeggen dat ze knap derde was geworden. Met dit in mijn gedachten kon ik precies wat mee want al snel liep ik de andere eraf. Maar toen we in het bos kwamen liep het wat minder voor mij. Ik kreeg gezelschap van iemand anders. Toen we uit het bos waren liep het terug goed maar dan was het een heel stuk tegen wind, en er was echt zeer veel wind. Het was heel de tijd beuken en hard afziien. Ik wkam steeds dichter en dichter bij Chritophe Clyncke. Toen we de laatste 2km ingingen zat ik nog zo'n 2" achter maar ik kwam steeds wat dichter maar ik kwam 9" tekort om hem in te halen. Ik werd zo negende en dit in 1u09'58", ofwel een evenaring van mijn record :) zonder die harde tegenwind liep ik hier mijn record en dat maakte mij zeer tevreden, ook mede door het mooie resultaat van mijn zoetje was het een supermiddag. Nadien nog wat gaan eten met mijn ouders, schoondouders en vrienden om een hele leuke dag af te sluiten. Op naar de volgende :)

10:34 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De snelheid eens testen

Zaterdag gignen we richting Avelgem om er deel te nemen aan de Feesteloop, je kon kiezen tussen de 5 of 10km, meestal kiezen we beiden voor de lange afstand maar ik koos ditmaal voor de korte afstand om eens de snelheid te testen. Bij de start stond ik precies nog wat te dromen want ik was echt niet goed weg maar geen nood, na twee bochten liep ik al aan de leiding en ging er stevig vandoor. Het parcours was mooi verlicht met fakkeltjes, echt de max om te lopen. Na één ronde had ik al een grote voorsprong maar ik was er om de snelheid te testen dus bleef ik goed doorgaan. Ik kwam als eerste over de meet en dat in 15'01", zonder dat dromen aan de start zat  ik er wellicht net onder maar ik was zeer tevreden, was super lopen. Mijn zoetje startte iets later op de 10km en ze liep echt een pracht van een wedstrijd, het was zalig om haar zo te zien vliegen, ze liep er 38'08" over en werd daarmee derde dame, ze liep hiermee ook een nieuw PR. Nadien nog lang gebleven met vrienden want na de prijsdeling was er nog een optreden van een coverband van Jonhy Turbo, echt de max om te zien, was een super optreden met zeer veel sfeer.

10:18 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-10

Familie Winnie the Pooh in De Haan

Zaterdagavond stond de 2e haloweenrun op os programma, vorig jaar liepen we ook allebei mee, dit jaar gingen we voor een specialeke ervan te maken. We gingen namelijk samen met Axel Vantomme verkleed als familie winnie the pooh. Mijn zoetje ging als winnie, Axel als igor de ezel en ik als tijgertje. Voor de start al veel lol gemaakt, het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Bij de start zat ik al snel vooraan met net achter mij igor, het was een super zicht. Na een 400m ging ik er op kousevoeten vandoor, geleidelijk aan kon ik mijn voorsprong vergroten op lorenzo coopman. Toen ik mijn laatste ronde inging had ik al een mooie voorsprong en zei tegen mijn ouders dat ze klaar moesten staan met mijn tijgerkopke. Met nog honderd meter te gaan nam ik het hoofd en zette het op. Zo kon ik helemaal verkleed over de meet gaan, het was echt een super moment, ook de organistie was supercontent. Ik liep dan terug tot bij mijn zoetje die het zeer warm had gekregen, haar pak was het dikste van al en je zag dat ze het er last mee had. Ze kwam tien seconden na de eerste over de meet samen met tijgertje :) dan liepen we beiden terug tot bij igor (Axel) om samen over de meet te komen als één familie, was echt een super wedstrijd. Na de prijsdeling nog iets gaan eten in Bredene en daar was het precies normaal dat er optredens zijn, wij aangenaam verast, zeker als je weet dat het draqqueens waren, om de avond goed af te sluiten noemen ze da.

 

DSC09103.JPG

DSC09124.JPG

DSC09127.JPG

 

12:52 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wat een weertje

Zondagochtend zat het zonnetje wat uit en dachten we dat we super weer gingen hebben om te lopen in Sint-Laureins. We gingen beiden eens in een andere regio lopen, we kozen alletwee voor de langste afstand, namelijk de 13,5km. Toen we naar daar reden veranderde het weer jammer genoeg van mooi naar slecht. Net voor de start wat lichte regen, maar na een goeie 2km te hebben gelopen begon het te gieten en te hagelen, echt niet aangenaam. We liepen nog met twee samen maar na de eerste doortocht en een kleine versnelling brak het plots bij de andere loper. de voorsprong vergrootte steeds en zo kon ik vlot naar de overwinning lopen, nat maar tevreden kwam ik over de meet. Mijn zoetje liep een zeer knappe wedstrijd in dit weer en won ook de wedstrijd, nadien goed opgewarmd in de tent om niet ziek te worden, was leuk lopen, enkel jammer van het weer. Op naar de volgende.

12:25 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |