22-12-10

Koud weer trotseren

Zondag gingen we naar Waregem, het was steeds wachten of het wel ging door gaan omdat het bleef sneeuwen. De organisatie deed er alles aan om het parcours vrij tekrijgen en dit lukte hen zeer goed. Alleen bleef het ee nzeer koud weertje. Al van in de ochtend had ik het koud en ik kon me op geen enkel moment een beetje opwarmen. Bij de start was ik zeer goed mee en liep ik zelfs even op kop, na een goeie km begon een trio weg te lopen, Bram Coppens, Ghirma Woldu en een marrokaan gingen ervandoor. Eventjes later ging ook Francis ervandoor. Bij mij ging het redelijk tot halfweg, vanaf dan kreeg ik last van de ademhaling, ik kon nog wel tot bij die marrokaan geraken maar dat was ook het enige. Iets voor het einde kwamen Nico Serroen en Bart Verkaemer nog voorbij. Ik moest op een rustig tempo naar de finish, ik werd zevende. Gelukkig wist ik dat het aan de ademhaling lag. Mijn zoetje had wat een mindere dag en werd elfde  dame in een zeer sterk bezette wedstrijd bij de vrouwen.

De week na Waregem stond Langemark op het programma, terug was het koud en zat ik wat met mijn ademhaling. Ik starte goed mee maar toen een groepje van vier versnelde liet ik ze gaan. Het draaide niet 100% maar na een ronde kwam ik erdoor en nam het groepje op sleeptouw. Ik begon te versnellen en al snel begonnen ze één per één te lossen. Ik zag dat ook Francis vooraan had moeten lossen en kwam bij het ingaan van de laatste ronde terug bij hem. Ik nam snel over en na een kilometer moest ook Francis een gaatje laten. Ik bleef goed doorgaan en zag dat ik wat dichter kwam op de nummer drie maar dacht dat het gaatje te groot was en drong niet meer aan, domme zet achteraf want ik kwam nog tot op een seconde van hem, achteraf is het steeds makkelijk om zoiets te zeggen, volgende keer ga ik gewoon vol door.Zo werd ik vierde, ik was tevreden van mijn laatste twee ronden. Mijn zoetje liep de wedstrijd gewoon uit, ze had nog veel last van haar valpartij eerder op de week.

Normaal gingen we op zaterdag naar Nederland om er een halve marathon te lopen, voor mijn zoetje ging het haar eerste worden maar door de winterse weersomstandigheden was het niet mogelijk om daar te geraken. Gingen 8u onderweg zijn en dan moesten we nog veilig thuis geraken. We maakten dan maar een gezellige wandeling met een pannenkoekske onderweg, het was ook eens leuk :)

18:59 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De beste wensen en een sportief en progressief jaar!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 31-12-10

Prettige feesten en een gezond, gelukkig en sportief 2011 toegewenst!

grtjs,

Michaël

Gepost door: Michaël | 31-12-10

De commentaren zijn gesloten.