18-01-11

Opnieuw zondag, crossdag

Zondag gingen mijn zoetje en ik richting Ieper, ik ging er de lange cross lopen. Door de felle regenbuien had ik een zeer zwaar parcours verwacht. Toen we aankwamen was het redelijk droog, maar dit betekende zeker niet dat het parcours vlot beloopbaar lag. Er lagen nog wat zware stroken en de afdaling lag er terug zeer glad bij, het parcours is ook golvend wat het wat lastiger lopen maakt. De talrijke bochten die in de grote ronden zaten gingen me nog het meeste problemen zorgen. Ik was deze keer zeer goed gestart en zat snel als tweede. Ik kon goed meelopen maar na iedere bocht moest ik terug wat meters goed maken. Dit lukte enkele keren maar dit kon niet blijven duren, iets voor het ingaan van de tweede ronde ging Franky Hernould ervandoor, niemand zou hem nog voorbij gaan. Ietsje verderop gingen ook Dieter Vandewalle en nog een Waal mij voorbij. Ik moest ze steeds laten gaan in de bochten en moest ze dan jammer genoeg ook laten gaan. Ik bleef en goed tempo lopen op de korte stukken rechtdoor maar verloor steeds meer terrein in de bochten. Zo werd ik vierde, na Francky, Dieter en die Waal. Ik was deels tevreden van mijn wedstrijd, alleen jammer van die bochten maar de crossen zijn geen echt doel voor mij, al zal ik mij wel iedere cross blijven bewijzen. Ik had graag op het podium gestaan voor mijn zoetje omdat ze zo goed supporterde voor mij. Ook alle andere supporters bedankt, ik hoorde veel mijn naam en dat deed deugd.

18:51 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-11

Eerste van het jaar

Zaterdag begonnen we onze wedstrijdenreeks in Lombardsijde, net als vorig jaar gingen we allebei van start op de 5km. We waren wat aan de late kant en gingen ons vlug gaan inschrijven samen met Axel en Wenda. Ik ging nog vlug wat gaan loslopen om dan van start te gaan op de 5km. Van bij  de start ging ik aan kop lopen en had direct al een gaatje, ik bleef goed doorgaan en kon mijn voorsprong goed uitbouwen, op het einde nam ik wat gas terug met het oog op de dag erna. Ik won zo de wedstrijd voor de tweede maal en iets later deed mijn zoetje hetelfde door ook terug te winnen. Wenda liep ook een mooie wedstrijd en dook goed onder het half uur. Er stond zeer veel wind, zelfs nog wat meer dan het jaar voordien. Dan heb ik samen met Axel nog eens de 10km gelopen. Na de prijsdeling gingen we samen nog naar het vuurwerk kijken, het werd een zeer leuke avond. De dag nadien gingen we richting Maldegem, daar ging ik mijn eerste cross lopen, het was terug al een tijdje geleden. Ik zag enkele goeie atleten en wist dat het snel ging gaan. Van bij de start kwam mijn voorspelling dan ook uit, al snel waren er enkele atleten weg, ik was direct op achtervolgen aangewezen. De eerste twee ronden moest ik er echt nog inkomen, vanaf dan ging het beter en beter en halfweg koers kwam ik bij Francis Vansteenbrughe en Koen Devylder. Ik nam direct over van hen en bleef goed doorgaan, ze gingen mee in mijn spoor en bij het ingaan van de laatste ronde gingen ze terug voorbij me. Op het einde kwam ik nog zeer dicht bij Francis maar ik kon er niet meer voorbij. Zo werd ik elfde, waar ik tevreden mee ben. Nu nog wat beter starten en dan zal het nog wat beter zijn. Ik wil mijn zoetje bedanken voor alle steun, het was een leuke middag.

13:04 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-11

Afsluiter van mooi jaar

Tweede kerst gingen we zoals ieder jaar naar Tielt, ik ging er terug starten op de 5km en mijn zoetje ook, maar beide wedstrijden werden alleen gelopen, wat het wel leuk maakt. Op kerst gingen we naar het kerstbal samen met Jurgen, het was echt een super leuk feestje. Na het leuke feestje was het dan nog een keer alles geven op de 5km. Aan de start stonden terug enkele goeie atleten waardoor het terug snel ging gaan. Het was dit jaar bijna zes kilometer, door de sneeuwval lagen er enkele banen glad bij waardoor ze het parcours wat hadden aangepast. Ik ging heel goed van start en was als eerst weg. Ik liep de aanloopronde van een goeie km op kop, daarna kwam er een versnelling waarbij ik moest passen. Er waren drie man weg en ik liep samen met een fransman voor de vierde plaats. We bleven steeds samen maar de laatste meters was hij iets sneller dan mij waardoor ik op de vijfde plaats eindigde. Ik was tevreden van het resultaat, zeker na de korte nacht, het was terug zalig uitweten ;) Mijn zoetje liep een sterke wedstrijd, ze kreeg op het einde wel wat last van steken maar werd wel knap 11e dame. Zo kunnen we beiden 2010 afsluiten, het was voor ons beiden een super jaar, met beiden overwinningen in verschillende criteriums en met een mooi aanzoek. Hopelijk wordt 2011 even goed maar we gaan alvast voor nog beter :) Alvast aan iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst.

20:42 Gepost door Stiepi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |